Lekker middagje Grevelingendam
Er was WNW wind voorspeld, alleen was de voorspelling elke dag wisselend tussen niks en windkracht 6. Er was regen voorspeld en er was ook nog eens NK op de Grevelingendam.
Bij aankomst stond er wind, wind sites gaven aan dat het al vroeger waaide dan voorspeld. Maar het was rustig, te rustig. Er bleken maar 9 deelnemers aan het NK (Formula) waarvan 3 niet eens serieuze deelnemers waren. Volgens mij was dit de laatste NK Formula. Op de wedstrijd boot hadden ze tussen 10 en 18 knopen gemeten. Na een rondje kletsen, tijd om zelf te gaan varen.

Syncro 103 met Natural 6.6 en SRX 38cm
Eerste keer met de SRX 38cm, beetje lange vin voor de Syncro, maar met de 6.6 werkt het wel goed. Was opstappen en weg varen. In de vlagen kon ik makkelijk hoogte lopen. Veel gijpjes gemaakt. Heerlijk setje, wind was met vlagen erg hard, maar setje was nooit echt overpowered, maar wil full-on. Wind was zo hard dat ik toch maar een flinke stap kleiner ben gaan pakken.

​Syncro 103 met Ice 5.3 en 32cm vin
Had helaas de originele Mistral vin niet mee genomen, maar er lag wel een Concrete Wave 32cm in de kar, dus die maar gepakt.
Was opstappen en wegvaren, was bang dat de Syncro aan de grote kans zou zijn voor de 5.3, zeker in de golven van de Grevelingendam. Dat viel alles mee, voelde juist goed, waar de 6.6 soms groot voelt zit de 5.3 denk ik nog wel in de optimale range van de Syncro. Paar sprongetjes kunnen maken. Vin was aan de kleine kant.
Helaas nam de wind snel af, naar de kant gedobberd, daar de 6.6 maar weer gepakt.

Syncro 103 met Natural 6.6 en SRX 38cm
Setje werkte nog goed, beetje cruisen, beetje springen, beetje gijpen. Was al best moe, dus na een half uurtje maar gestopt.

Leuke middag, heerlijk gevaren met de Syncro en de Natural 6.6 super relaxed freeride setje.

Grevelingendam

13:30 1.5 uur Wind: W/NW
Board: Mistral Syncro 103 - Select SRX FreeSlam 38cm
Zeil: North Natural 6.6 - North Platinum(09) 460cm - HPL Carbon Race 200-285
  Wind was soms aan de harde kant, had de Natural over max getrimmed. Blijft veel druk houden voor de snelheid. Kon altijd wel planeren, soms was het zelf te groot. De SRX 38 doet het erg goed. Nooit spinouts, kan veel druk hebben, ook op lage snelheid. Was bang dat de vin te groot zou zijn, maar dat viel mee, hij voelde groot, maar niet te groot. In de harde vlagen moest er veel druk op mn achterste voet, maar board bleef altijd controleerbaar. Springen ging lekker met het setje. Gijpen ging heel goed, bijna altijd door planeren. Relaxed varen, maar ook relatief snel, kon veel slalom jongens een beetje bijhouden.
15:15 0.25 uur Wind: W/NW
Board: Mistral Syncro 103 - Concrete Wave Convertible 32cm
Zeil: North Ice 5.3 - North Gold 430cm - Dynafiber Blacklunar 155-205
  Eerste paar minuten was het super, toen zakte de wind weer snel in. Ik had ergens een beetje verwacht dat het board te groot zou zijn, maar dat viel heel erg mee. Vin voelde wat klein, alleen goed in de vlagen. Heel even ging het heel goed, toen nam de wind weer af, gelijk terug naar de 6.6
15:30 0.5 uur Wind: W/NW
Board: Mistral Syncro 103 - Select SRX FreeSlam 38cm
Zeil: North Natural 6.6 - North Platinum(09) 460cm - HPL Carbon Race 200-285
  Wind weer stevig, maar goed te doen. Setje liep lekker, hoogte lopen ging, maar niet super. Gijpen ging makkelijk. Snelheid goed, niet super hoog. Paar lekker sprongetjes gemaakt. Lekker relaxed varen.