Seizoen 2017 begonnen
Na weken lang tegen voorspellingen van 6 graden aan te hebben gekeken, vandaag eindelijk 8 graden en wind. In de nacht een storm, die in de loop van de dag helemaal zou gaan liggen. Gemikt op na de buien van de ochtend. Ik was een paar minuten te vroeg, nog even in de auto de laatste bui uitgezeten.
Er was niemand op de Grevelingendam, alleen bij het Restaurant stond 1 auto. Even getwijfeld of ik wel het water op zou gaan, het is tenslote nog koud. Aan de overkant was een baggerschip bezig, dus dat stelde me genoeg gerust.

Wind was W a WZW, dus in de baai geen wind en in het ondiepe buiten de dammetjes ook weinig. Niet ideaal, maar wilde niet verder rijden en gokte dat ik met de Syncro 103 wel zou kunnen varen waardoor ik nog naar de kant zou kunnen dobberen. (de FSW 84 is dan geen optie helaas) Wind was wat lastig in te schatten, leek flink stevig op het open water. Op de kant stond niks, wind zou afnemen, dus voor de 5.3 gekozen.

Syncro 103 met Ice 5.3 en Style 30cm
Het was misschien een beetje groot, had midden op makkelijk met de 4.7 en FSW 84 kunnen varen, had het zeil al snel over max getrimmed om niet overpowered te staan in de hardste vlagen.. Ook de 30cm was soms aan de grote kant, maar daardoor kon ik makkelijk hoogte lopen en dat is wel een fijn gevoel als je alleen op het water bent. board flink de sporen gegeven. Flink hard door de chop gevaren, vertrouwen opbouwen dat je gewoon hard over golven kunt varen zonder te crashen. Lekker. Gijpen ging erg goed, helemaal niet roestig, veel netjes door geplaneerd. En de gijpjes die niet vlekkenloos ging wist ik vaak nog wel te redden, ben er echt maar 2x ingevallen. Weinig gesprongen of golfrijden, de vin leent zich niet voor golfrijden, en kwam weinig mooie stijle golven tegen om flink te springen.

Het was lekker om weer op het water te zijn geweest, de training van de afgelopen maanden lijkt z'n vruchten te hebben afgeworpen.
Vooral mijn balans lijkt weer erg goed, heb veel gijpjes weten te redden die niet echt foutloos gingen. Totaal geen last van mijn rug gehad. Ik heb zin in meer.

Grevelingendam

14:15 1.75 uur Wind: W/ZW 10/22 kts
Board: Mistral Syncro 103 - Select Style 30cm
Zeil: North Ice 5.3 - North Gold 430cm - Aeron V-Grip 160-210
  Eerste keer met de Style 30cm. Zeil was aan de grote kant, stond al snel over max getrimmed, vin had iets kleiner gekund. Maar alles voelde nooit veel te groot. Fijn setje samen, vaart makkelijk. Gijpt als een trein, springt makkelijk. Alleen de vin is met een enkele voetband achter wat groot. Sta meestal met met voet een stuk meer op de rails om het board vlak te kunnen houden. De Style 30cm is een top vin, voorspelbaar, redelijk snel, geen spinouts.