Full power slalom
Ik moest vroeg weg, dus geprobeerd een beetje op tijd in Zeeland te zijn, niet helemaal gelukt, dus kon maar kort varen.
Onderweg en bij aankomst scheen de zon nog, maar die verdween al snel achter de wolken.
Meeste surfers leken met 6.0 a 7.0 te varen, waarbij de 7.0s Slalom zeilen waren. Met ZZO komt de wind slecht door op Kabbelaarsbank en is vaak vlagerig.
Dus een maatje groter genomen: Warp 8.0.

iSonic 117 met Warp 8.0 en Boss 44cm
Opstappen en wegvaren, makkelijk. In de vlagen handen vol. Daar tussen erg goed. Board liep mooi over de chop en versnelde als een gek als ik hem ruime wind liet lopen.
Moet nog erg wennen aan de snelheid, ik ben echt niks meer gewend. Gijpen ging in het begin nog erg stroef, moeite om het board op snelheid te houden aan het eind van de bocht, was vaak al te ver door de bocht als ik mn zeil omsloeg. Maar met wat focus gingen ze weer goed. Wind leek eerder toe dan af te nemen, en wat ik ook aan de trim veranderde, ik bleef last houden van een zwevend voetje, tijd voor een kleinere vin.

iSonic 117 met Warp 8.0 en Sonntag 42cm
Gelijk een stuk beter, druk was beter over mn voeten verdeeld en neus kwam ook minder veel omhoog. Oke, in de hardste vlagen over chop bleef het opletten, maar toen stond bijna iedereen al op de kant, en ik was om te beginnen al het grootste zeil op het water. In de hardere wind kreeg ik de gijpen in de chop niet meer door geplaneerd. Alleen in vlakker water lukt het nog wel. Paar rakje gespard met andere slalommers op het water. Kon iedereen bijhouden of voorblijven. (er waren weinig wedstrijd surfers aanwezig). Toen de regen kwam nam de wind nog meer toe en was de 8.0 wel erg groot. Ik kon er nog mee varen, maar had ook zeker met een 6.3 Warp kunnen varen. Nog een paar keer een paar rakjes gedaan om wat te oefenen in te harde wind. Giek 2cm lager en het was eigenlijk nog best goed te doen. Ik durfde het board niet vrij downwind te laten lopen, maar dat komt in de loop van de maanden weer wel terug.

Voor het eerste sinds bijna 2 jaar volle bak slalom gevaren, en het voelde goed. Geen last van mn rug gehad. Smaakt naar meer, de training by de fysio werpt nu echt zn vruchten af: lichaam voelt sterk, nu nog wat meer conditie.
Temperatuur was goed te doen, alleen met de komst van de bui zakte de temperatuur gelijk een paar graden.

Kabbelaarsbank

11:45 0.5 uur Wind: Z/ZO 15/21 kts
Board: Starboard iSonic 117 - Boss 4.32 S- 44cm
Zeil: North Warp F2010 8.0 - North Platinum(09) 460cm - HPL Carbon Race 200-285
  Beetje zoeken naar de juiste trim. Kon hem niet helemaal vinden, bleef last houden van een zwevend voorste voetje. Vin lifte te veel met zoveel wind. Tussen de vlagen en dan vooral downwind ging het heel goed, en liep het board lekker over de chop. Maar in de harde vlagen was de vin te veel.
12:15 0.75 uur Wind: Z/ZO 17/25 kts
Board: Starboard iSonic 117 - Sonntag SL-P 9° 42cm
Zeil: North Warp F2010 8.0 - North Platinum(09) 460cm - HPL Carbon Race 200-285
  Dit werkt goed, zelfs in de hardste vlagen blijft het setje op het water, en loopt harder dan ik over de chop durf op dit moment. Lift van de SLP is mooi voorspelbaar. Zeil is ademend, loost harde vlagen mooi en is heel lang te houden, zelfs als je het zeil een beetje open gooit blijft de druk op de mastvoet goed, neus komt nauwelijks omhoog. Gijpen ging redelijk goed, zeker als het iets vlakker was ging doorplaneren heel makkelijk. In de chop moet ik nog wel wat oefenen.