Warp 9.0 LW Trimmen
Wind was een stuk minder dan voorspeld, was volgens andere surfers al een uurtje weg, dus dan maar de grote spullen pakken.
Tijdens het NK voor het eerst de 9.0 LW opgetuigd en gevaren, maar dan heb je niet echt tijd om het zeil goed te trimmen, vandaag perfecte omstandigheden om hem beter te leren kennen.
En eerste keer met mijn nieuwe Severne Enigma giek.

iSonic 127 met Warp 9.0 en boss 49cm
In het begin wat moeite om een redelijke trim te vinden, had echt te weinig outhaul, had verwacht dat het zeil wel tegen de giek moest staan, maar die Enigma is zo breed dat het zeil dan echt niet goed staat.
Opzich erg fijn, minder beschadigingen aan het zeil, minder vervorming van het zeil door de giek tijdens varen. Alleen ff kort wennen.
Giek is ook zo breed dat ik mijn NP 28-34 trapeze lijntjes echt korter moest zetten dan ik gewend ben. Maar eenmaal dat goed begon ik al snel een fijner gevoel te krijgen.
Wind was in het begin ook echt minimaal, maar wat heeft die 9.0 LW een power, beetje pompen en ik was weg. Kon echt bijna altijd planeren.
Langzaam nam de wind wat toe, en aan het einde was de 9.0 veel te groot voor het goeie, de 8.0 was beter geweest. En Ik had zelfs met de 7.0 in minimale trim kunnen varen. Ik gok makkelijk 20 knopen.

iSonic lek?
Ik wilde ik mijn voorste voetbanden vervangen door een setje DaKine Core Contour. Toen de voetbanden er af waren leek er water tussen footpad en dek uit te komen. Dus niet meer het water op gegaan.
Board ga ik wegbrengen voor controle/reparatie (onder de footpads en met voetbandpluggen ga ik zelf niet klussen.

Zeer leerzame sessie, heel nuttig om goed te werken aan de trim van de Warp 9.0 LW. Door de toenemende wind ook een groot stuk van het wind bereik gebruikt.
De zeehonden waren nieuwsgierig vandaag. Ze kwam voor de haven van Scharendijke steeds boven en tijdens aftuigen kwamen ze kijken wat er op de kant allemaal gebeurde.

Kabbelaarsbank

17:30 2.25 uur Wind: ZW 11/18 kts
Board: Starboard iSonic 127 - Boss 6.0 S- 49cm
Zeil: North Warp F2015 LW 9.0 - North Platinum(14) 490 - Severne Enigma 210-260
  Eerste keer met de Severne Enigma giek. Eerste keer ook om echt een goeie trim te vinden voor de Warp 9.0 LW. Dus veel zoeken, beetje hogere giek, meer outhaul, minder etc. De Enigma is zo breed dat ik kortere lijnen kan varen, en zeil staat zelfs als het heel erg los staat niet tegen de giek. Zeil heeft absurt veel low-end. Ook toen de wind flink toenam kon ik het zeil nog best lang houden. De Boss 49cm werkte weer erg goed, binnenkort toch eens met de 47cm test of die nog nut heefft. Blij met de 9.0, heel blij met de giek.