Winterstorm
Voorspelling voor heel harde wind: Storm! 30 tot 50 knopen met veel regen. In de ochtend was het strak blauw.
In de ochtend nog even wat inkopen carnaval, dus laat in Zeeland.

JP Single Thruster Pro 75 met Voodoo 3.7, MFC K2 22cm + K4 Shark 7cm
Getwijfeld tussen de 4.2 en 3.7. Wind leek in sommige vlagen heel hard, maar aan de kant viel het mee. Uiteindelijk toch voor de 3.7 gekozen vanwegen de heel harde vlagen.
Eerste paar meter was wind te weinig, kwam nauwelijks weg. Daarna snel beter wind en direct in plane. Zeil stond in het begin niet helemaal goed getrimt. Giek hoge, lijnen langer, outhaul losser, downhaul iets strakker. Daarna stond setje heel erg goed. In de wind gaten stond ik soms still. In de hardste vlagen was zeil net te groot. Maar over het algemeen perfect.
Redelijk wat kunnen springen. Gijpen was even wennen op het kleine boardje. Maar na wat oefenen kon ik ze soms ook door planeren.
Door gevaren tot ik redelijk leeg was. Laatste uur was ik bijna alleen op het water.

Lekke middagje. Zeker niet koud. Lekker zn stormpje.

Kabbelaarsbank

15:00 2 uur Wind: ZW 27/42 kts
Board: JP Single Thruster 75 Pro - MFC 2K 22cm/K4 Ezzy Shark 2x7cm
Zeil: North Voodoo 3.7 - North XC65 380cm - Severne Enigma 150-200
  Eerste keer met de Enigma Wave giek, giek is echt heel dun, moet ik toch wel even aan wennen, maar geen last van, geen moeie handen. Alleen in de hardste vlagen was het zeil te groot, maar meestal juiste maat. Controle was goed, in het begin beetje zoeken naar goeie trim, maar daarna was de controle goed. Vinnen niet te groot. Zeil trim uiteindelijk: downhaul normaal, outhaul onder minimum.