NK Slalom - Dag 2
Weer een koude dag, wind zou afnemen.
Ik had niet echt zin, kou maakt het niet echt leuk.
Onderweg naar Stavoren gaf de thermometer 5 graden aan

Eliminatie 3:
Voorronde overgeslagen, vond het echt te koud, en zou toch een C-Finale worden.
Toen de 3de heat van de eliminatie was beginnen, ben ik pas gaan optuigen.

iSonic 117 met Warp 8.0 en SL-X 43cm
Invaren, eerste keer met de SL-X 43cm. Beetje trim aangepast, daarna stond ik lekker op de set. Alleen in de golven van het start gebied nog niet prettig, maar op de baan zelf zeker lekker en snel.

C-Finale poging 1:
Met moeite in plane en om bij de start te komen, net voor de start viel de wind helemaal weg, ik dobberde over de start, wind was ook gedraaid, helemaal aflandig.
Na 45 minuten dobberen was ik bijna terug bij de start boot. Wind terug en gedraaid, in 1 rak terug op aan de kant. richting de kant.

C-Finale poging 2:
Net terug op de kant melding: We gaan weer starten met de C-Finale: Te weinig tijd om te eten en op te warmen, 10 minuten voor de start komt er een flinke bui aan.
Dus wind nam flink toe, en waarschijnlijk zou hij daarna snel afnemen of zelfs helemaal weg vallen.
7.0 niet opgetuigd, geen zin in varen in de regen of overpowered varen, ik was niet de enige, de C-Finale werd door maar 7 van de 18 man gevaren

Eliminatie 4:
Veel surfers hadden er geen zin meer in. Heat 1 en 2 gingen het water op, maar al voor de start procedure was afgelopen viel de wind weer weg en werd alles afgeblazen.

Een dag als vandaag laat je twijfelen waarom je wedstrijden vaart. Uren lang wachten in de kou, wat je vaart is niet fijn. Ga je vrij varen heb je een paar uur veel plezier op z'n dag.
Dit weekend maakte duidelijk dat ik meer moet varen met met slalom spullen, meer moet trainen als ik echt weer mee wil doen. Timing van mijn horloge alleen al ging nooit goed.
Nee, deze kou maakt wedstrijden niet leuk.

Stavoren

13:00 1.5 uur Wind: N
Board: Starboard iSonic 117 - Sonntag SL-X 43cm
Zeil: North Warp F2010 8.0 - North Platinum(13) 490cm - HPL Carbon Race 200-285
  Eerste keer met de SL-X 43cm. Paar rakjes varen en trimmen en toen liep het setje lekker. Vin laat board heerlijk op zijn rail lopen. In de golven bij het startgebied nog steeds niet echt lekker. Helaas viel de wind weg en vooral gedobberd richting de kant.