El Medano 2020 dag 7: Mooie dag
Wave Clinic met Colin Dixon, dag 6.
Laatste dag van de Clinic.
Vandaag veel wind voorspeld.

Begonnen met de Goya Custom 3 Pro 86 en S1 4.8.
Ik wilde eigenlijk voor de Customer 3 Pro 91 gaan, maar daar zat een 18cm ipv 20cm center vin onder, niet echt wat ik zou varen.
In het begin leek de 4.8 echt te groot, maar wind nam wat af waardoor de 4.8 al snel perfect was. Board werkt ook erg goed. Erg fijn om een kleine board te voelen, veel levendiger en leuker dan een groter board. Helaas was de wind nu ook aan de binnenkant minder. Was beetje zoeken naar golven en lukt niet om terug bij de lip te komen. Wind nam verder af waardoor het soms dobberen werd, en dan is de 86 niet heel groot.

Alles maatje groter, de Custom 3 Pro in 91 en 98 waren geen optie wegens verkeerde center vinnen. Dus iets anders:
Goya One 3 - 95 met de Flight Sails 5.2
Heel de tijd oefenen op golfrijden: naar buiten door de branding, hoogte lopen en naar binnen proberen een golf te pakken.
Was best lastig, paar surfers in de branding, veel windsurfers en dan ook nog vlagerige wind. Dus alles moet gelijk perfect vallen om te kunnen golfrijden. Windsurfers zie je op afstand, dus daar kun je je aankomst in de branding op aanpassen. Maar golfsurfers en vlagen niet. Maar best veel pogingen gedaan, ging steeds beter. Nuttig om te doen, maar vooral ook leuk.
Het begon tegen het einde vloed te worden, dan wordt het lastiger, morgen nog een dag, dus tijd om te stoppen.

Les 6: Kijk naar het strand (of Colin) tijdens de top turn.

Vandaag was een goeie dag, helaas kwam de zon niet goed door en was het dus beetje fris in de short-arm.
Was een leuke en leerzame clinic. Veel tips & tricks geleerd. Down-the-line golfrijden gaat al een stuk beter. Colin kan alles goed uitleggen en ziet snel wat je kunt verbeteren.

El Medano - Playa Sur

10:30 1 uur Wind: O/NO
Board: Goya Custom 3 Pro 86
Zeil: Severne S-1 4.8 - North Platinum 140-190
  Gevaren met de originele MFC 18/10 vinnen.
De S-1 is een fijn zeil, was een beetje huiverig om een 4 lats zeil te pakken, en dan ook nog eens zo groot, andere gingen voor 4.2 en 4.5. Maar wilde veel power voor genoeg druk aan de kant. Lekker klein board is erg fijn. Center vin helemaal achterin gevaren waardoor halve wind goed te varen was. Blijft wel echt een modern wave board, dus altijd iets meer werk. Op de golf erg lekker, maar helaas nam de wind af, dus nooit echt met veel druk kunnen golfrijden.
11:30 2.5 uur Wind: O/NO
Board: Goya One 3 Pro 95
Zeil: Flight Zorro 5.2 - North Platinum 160-220
  Gevaren met de orginele vinnen.
Board vaart lekker, iets bredere stance dan mijn JPs, Voelt meer als een waveboard dan de JPs, dus ook iets minder makkelijk halve wind. Golfrijden lekker, misschien niet super kort, maar wel lekker. Flight voelt lekker, licht en toch stabiel. Voelt heel degelijk gebouwd.