Gezellig dagje met minimale wind
Wind weer te zuid voor het goede. Jeroen ging met zijn dochter op Kabbelaarsbank surfen, dus daar ook naar toe gegaan.
Lang getwijfeld wat op te tuigen. Vlagen leken best hard, maar in de windgaten stonden veel mensen stil. 7.3 of 8.3? Uiteindelijk voor de 7.3 gekozen omdat dat in de vlagen ruim voldoende zou moeten zijn.

iSonic 117 met S-Type SL 7.3 en SL-X 43cm
Opstappen en planeren, tot het eerste windgat. Op de vast plekken windgaten, achter de haven, voor de surfclub. Dus probeerde vooral niet in de windgaten te varen en op tijd te gijpen. Vaak na het gijpen paar keer pompen om in plane te komen als doorgeplaneerd gijpen niet lukt. Wind nam langzaam af waardoor door geplaneerd gijpen niet meer wilde lukken en langer dobberen. Samen met Jurjen en Jeroen redelijk wat samen gevaren. Tot de wind redelijk weg was en er een dikke bui aan kwam. Na de bui nog even geprobeerd, maar de wind was weg.

Terug op de kant bleek er een beschadiging aan de zijkant van de SL-X, 10cm van de tip, dicht bij de leading edge. Heel rare beschadiging, enige verklaring: tijdens een pauze is iemand met zijn vin tegen mijn vin gelopen.

Weer heel diverse spullen: Jurjen 9.3, Jeroen 6.6 en ik 7.3 en dan nog planeerde Jeroen soms als eerste.

Wind was zuid, dus vlagerig. 7.3 was niet slecht, in de vlagen kon ik er makkelijk mee planeren. In de windgaten stond Jurjen met 9.3 ook vaak stil, dus de 8,3 had misschien iets geholpen, maar zeker niet alles. Was vooral lekker cruisen. Met 11 a 12 graden en geen zon wel wat fris.

Kabbelaarsbank

Aanwezig: Jeroen, Jurjen

12:15 2.25 uur Wind: Z/ZW
Board: Starboard iSonic 117 - Sonntag SL-X 43cm
Zeil: North S-Type SL 7.3 - North Platinum(11) 460 - AL360 E3 Carbon 200-260
  Minimale trim, bizar met hoe weinig druk in het zeil ik kan planeren, het voelt zo licht in mijn handen.
Zelfs met weinig wind vaak door geplaneerd gijpen. Met redelijk wat druk kan het board goed los op de vin lopen. Snelheid was niet slecht, maar zeker ook niet de snelste op het water hoor. Maar met zo weinig trim in het zeil ook niet te verwachten. Hoogte lopen was goed.