Korte winter slalom sessie
Zuidwest 16 tot 24 knopen wind voorspeld en tot ergens in de middag droog, helaas bleek de wind weer te zuid te blijven, zelfs net ZZO.
Er werd met 5.5 tot 8.3 gevaren. Wind leek vlagerig. Getwijfeld tussen 6.0, 6.6 en 7.3. Voor de 7.3 gekozen. Geen zin om te dobberen, en er waren buien onderweg. Dus liever even kort stevig knallen dan langer en veel dobberen.

iSonic 117 met S-Type SL 7.3 en SL-X 41cm
Aan de kant lastig wegkomen, recht on-shore, dus opkruisen om ruimte te hebben om te planeren. Dus eerste stukje was steeds dobberen.
Zeil bleek al snel erg groot in de vlagen. Dus zeil net over max getrimt, dat hielp. Alleen dicht bij de Brouwersdam was de wind vlagerig. In de vaargeul en bij Hompelvoet was het veel constanter en beter varen. Dus vooral daar gevaren. In de vaargeul, en vooral voor het huisjespark was zoals vaak het water chaotisch, golven van 2 kanten, heel lastig en zwaar om doorheen te varen. Gijpen ging meestal goed, niet altijd door geplaneerd, soms te weinig wind, of in de golven niet te doen.
Door gevaren tot ik behoorlijk leeg was en het nog kort was voor de buien zouden komen.

Snel aftuigen en naar huis: scheelde weinig, maar redelijk droog spullen kunnen inpakken.
Het was, lekker, maar wel zwaar.

De Punt

11:45 1.5 uur Wind: Z
Board: Starboard iSonic 117 - Sonntag SL-X 41cm
Zeil: North S-Type SL 7.3 - North Platinum(13) 460 - AL360 E3 Carbon 200-260
  Setje werkte best goed, 7.3 was echt aan de grote kant in de hardste vlagen, net over max. getrimd en dan soms nog hard werken in de vlagen. Zeker in chaos chop/golven in de vaargeul was het zwaar varen en moest er hard worden gewerkt. Snelheid leek heel goed. De SL-X 41cm was in de vlagen zeker aan de grote kant en mag zeker kleiner.