Frisse zonnige middag
Voorspelling voor vandaag was koud, eerst zelfs maar 5 graden. Uiteindelijk zou het eind van de middag 8 graden zijn, maar op de dag zelf zou het in de vroeg ochtend regenen en daarna zon en warmer, met kans op 9 a 10 graden, dus toch maar naar Zeeland gegaan. Bij vertrek was de wind tussen W en WNW, perfect voor de Grevelingendam. Bij aankomst was het helaas W tot WZW. Dus in de baai en in het ondiepe minder wind. Wind zou heel de middag langzaam afnemen.
Jurjen was met 5.3 aan het varen, dus de 4.7 gepakt. Goeie kans om mijn eigen Goya One 3 Pro 95 te proberen.
Voetbanden op juiste grote gezet. Voorste moeten klein beetje schuin, omdat ze anders net te smal waren met 5mm schoenen.

Goya One 3 Pro met Banzai 4.7 en MFC 21 (oud)/11cm
De baai uit dobberen, gelijk een goed gevoel bij het volume, voldoende om zonder druk niet te zinken. Eenmaal wind direct planeren, voelde gelijk goed. Vaart als een balans tussen een freewave en een modern waveboard, dus wel meer over je voorste voet varen, maar niet zo extreme als veel moderne full wave boards. Dus beter geschikt voor freeride. Springt makkelijk. Alleen in de lucht merk ik wel dat ik moet wennen, board geeft zelf minder lift, komt denk ik omdat de neus korter is. Gijpt erg fijn, eerste gijp was direct doorgeplaneerd. Niet super goeie golven, maar wel paar leuke kunnen vinden voor een enkele hit. Merk je gelijk het voordeel van 95 liter. Gaat het niet perfect planeer je toch door of zink je niet helemaal. Board draait ook best goed, maar duidelijk niet zoals mijn FSW 84. Wind leek toe tenemen waardoor ik echt te makkelijk hoogte liep. Tijd voor een andere center vin en gellijk een slokje drinken.

Goya One 3 Pro met Banzai 4.7 en MFC 21 (nieuw)/11cm
Met de nieuwe 21cm voelde het beter, druk beter over beide voeten verdeelt, en nog steeds hoogte kunnen lopen (door over de voorste voet te varen). Beetje freeriden, vond ik een golf, dan springen of golfrijden. Golven werden wel minder, dus saaier varen. Werd ook wel moe, dus tijd om te stoppen.

Volgende keer de MFC 19cm proberen, denk dat dat makkelijk moet lukken als er aan de kant beter wind is.

Het was fris, maar met de zon goed te doen. Helaas niet de perfect windrichting, maar lekker gevaren. Heel blij met de One 95.
Blijft bijzonder om de Flamingo's op de Grevelingen te zien.

Grevelingendam

Aanwezig: Jurjen

12:15 1 uur Wind: W
Board: Goya One 3 Pro 95 - MFC Freewave (20) 21cm/MFC TF 2x11cm
Zeil: Goya Banzai Pro 4.7 - Goya Eightyfive Pro 400 - AL360 E3 Carbon 160-220
  Eerste keer met mijn eigen Goya One 3 Pro 95. Voelde gelijk goed. Meer wave dan mijn andere freewave boards, meer over je voorste voet varen om hoogte te lopen. Maar halve wind gewoon druk op beide benen, of zelfs meest op de achterste. Vinnen voelde alsof ze kleiner mochten. Zeil op max trim en dan was het goed, kon bijna altijd planeren, soms beetje downwind en pompen. Eerste gijp gelijk doorgeplaneerd. Board springt makkelijk, alleen in de lucht moet ik wel wennen aan minder lift van de neus.
13:30 1.75 uur Wind: W
Board: Goya One 3 Pro 95 - MFC Freewave (06) 21cm/MFC TF 2x11cm
Zeil: Goya Banzai Pro 4.7 - Goya Eightyfive Pro 400 - AL360 E3 Carbon 160-220
  De orginele 21cm MFC van de Goya 95 heeft minder oppervlakte dan de oude Freewave. Ik heb bij de oude freewave de vin verder achterin de base gezet. Dus de oude 21 is beter in een rechte lijn. De nieuwe voelt kleiner, board draait iets makkelijker. Wind varieerde iets meer, soms minimaal, soms volle bak. Golven werden wel duidelijk minder, saaier. Erg blij met het board.