Weer een leuke middag op zee
Na vrijdag middag/avond zou het vandaag heel de dag goed waaien. In de ochtend nog wat buien, dus daarna zou het heel goed moeten zijn. Het was erg druk.

Goya One Pro 95 met Banzai 4.7 met 19/11 thruster set
In het begin was de wind nog redelijk vlagerig. Soms echt minimum trim nodig, dan weer maximum trim. Toen de wolken weg gingen en wind draaide naar ZW nam de wind flink toe, en werd stabieler. Golven beetje wisselend. In het begin met de meer zuiden wind was het soms leuk springen, niet mijn beste kant, maar ging best goed. Ook soms leuke golven om te golfrijden: paar keer front-side gelukt. Na vrijdag nog een paar keer back-side into front-side geprobeerd, ook dat lukte soms, maar niet zo goed als vrijdag.
Nadat de wind was gedraaid kon ik ook met rechts voor springen, zoveel makkelijker voor mij. Golven werden hoger, maar door de soms erg harde wind was golfrijden wel wat lastiger, het was meer overleven.

Heel de dag met dezelfde set gevaren. Gestopt omdat er een dikke bui aan kwam.
Ik had eigenlijk weer naar de 4.2 moeten wisselen. Laatste half uur was de 4.7 eigenlijk niet echt meer te varen, ik had denk ik al wel een uur met de 4.2 kunnen varen, en aan het einde was de 3.7 waarschijnlijk beste keus geweest.
Heel gezellig, veel bekende op het water.

Blokkendam

Aanwezig: Henk, Jeroen, Jurjen, Kees

12:45 4.5 uur Wind: ZW
Board: Goya One 3 Pro 95 - MFC TF RTM 19cm/MFC TF 2x11cm
Zeil: Goya Banzai Pro 4.7 - Goya Eightyfive Pro 400 - AL360 E3 Carbon 160-220
  Setje werkte erg goed, vooral het inzetbereik van de Banzai was weer heel nuttig, van minimum trim op bovenste outhaul oog en meer downhaul tot over max getrimt met onderste outhaul oog. Veel springen, meeste met links voor, dat gaat weer redelijk goed. Met rechts voor (mijn voorkeurskant) merk ik pas hoe goed het board springt. Golfrijden redelijk goed. Na vrijdag met de Tri-wave te hebben gevaren heb ik het idee dat front side beter gaat met de Tri-wave, maar kan ook aan de omstandigheden hebben gelegen. Alleen in de hardste vlagen was de controle wel lastiger. Maar had dan ook eigenlijk met een 4.2 moeten varen in die omstandigheden.