Lekker dagje op zee
Voorspelling was niet veel beter dan gisteren. NNW 25 tot 40 knopen en veel regen. Bij aankomst was er nog regen, maar na 12:00 zou het droog worden.
Maar begonnen met dezelfde set als gisteren, maar met een maatje kleinere center vin:

Banzai 4.7 met Goya One 95 en MFC 19/11cm vinnen
Vanaf de kant al planeren. Water duidelijk rustiger dan gisteren, maar wel veel meer surfers op het water. Fijne rakken naar de andere kant van de baai, daar voor het strand nog golven om te springen, dan gijpen en terug. Voor het sluis hoofd leken mooie golven te staan, maar die bleken vaak net niet de juiste richting te hebben of steil genoeg.
Hier en daar een leuke golf om te golfrijden, meestal een enkele back-side hit, enkele keer meerdere hits. 1 poging tot front-side en die ging ook nog goed: best hoge golf, mooi steil en breed. Midden op en aan de overkant bijna altijd wel een golf te vinden om te springen met rechts voor: mijn richting! Paar keer echt mooi hoge floaty sprong.

Het was vandaag een heel stuk beter dan gisteren. Nog wel een klotsbak, maar dat is eigenlijk altijd wel als de wind niet helemaal noord is.
Alleen een enkele korte bui, redelijk wat zon en wind behoorlijk stabiel.

Brouwersdam Zuid

Aanwezig: Marius (SurfinTwin), Menno (flappie)

12:00 3.5 uur Wind: W/NW
Board: Goya One 3 Pro 95 - MFC TF RTM 19cm/MFC TF 2x11cm
Zeil: Goya Banzai Pro 4.7 - Goya 90% 370 - AL360 E3 Carbon 160-220
  Setje werkte goed, Golfrijden top, springen top. Water was een klotsbak, maar controle genoeg. Alleen in de windgaten beetje mijn best doen om hoogte te lopen. Zelfs een keer front-side waveriden geprobeerd en gelukt.