Dam-X: dag 1
Iets minder wind dag gisteren en dan ook nog eens uit de verkeerde richting: W/NW, dus kleine kans op goeie wedstrijden.

Race 1: 5de
Top start, als 2de planerend over de start, als 2de bij de eerste boei. Binnendoor bij de nummer 1: wind weg. Tot bijna bij de finish alles gedobberd. Nog door paar man met 85+cm boards en 9.0+ zeilen hebben me ingehaald.

Race 2: 7de
Slechte start, kon niet eens op mijn board komen, niks planeren, pas na de start eindelijk in plane. Bij de boeien nog enkele surfers ingehaald. Vooral de JP Super Lightwinds en vergelijkbare setjes waren niet meer in te halen.

Race 3: 6de
Weer een slechte start. Richting de eerste boei een vlaag, kon paar man inhalen voor de eerste boei. Beetje plagen: pompen tijdens inhalen. Pas weer in het laatste rak een vlaag en planeren.

Race 4: 4de
Al voor de start geen wind, rustig richting de start gedobberd. Iedereen dobberend over de start. Jeroen was duidelijk beter weg, lag een heel stuk voor me. Voordeel van een 75cm breed board, dobbert iets sneller dan een 85+ board. Dus langzaam aan enkele mensen ingehaald. Bij de boeien nog een keer of 2 bij iemand binnen door. Net voor de finish meer open wind, net in plane. Haalde ik Jeroen nog net in.

4 races. Te weinig wind voor mijn spullen, maar toch lang niet slecht gevaren.
Als ik vrij was gaan varen, verder weg van de haven had ik waarschijnlijk lekker dagje kunnen planeren met de 8.3.
Maar de baan lag de dicht bij de haven waardoor er op de baan weinig wind was door de dam, caravans en campers die de wind tegen hielden.
Het was heerlijk zonnig en warm. Voor zo weinig wind vond ik dat ik redelijk mee kon komen.

Kabbelaarsbank

Aanwezig: Jeroen

11:00 4 uur Wind: W/NW
Board: Starboard iSonic 117 - Sonntag SL-X 45cm
Zeil: North S-Type SL 8.3 - North Platinum(14) 490 - AL360 E3 Carbon 200-260
  Setje eigenlijk te klein voor deze omstandigheden. Met een goeie vlaag kon ik met wat pompen planeren en zelfs hoogte lopen. Begonnen met medium trim, maar geëindigd met minimum trim.
15:00 0.5 uur Wind: W/NW
Board: Starboard iSonic 117 - Sonntag SL-P 48cm
Zeil: North S-Type SL 8.3 - North Platinum(14) 490 - AL360 E3 Carbon 200-260
  Zeil minimum trim, mast voet tikje naar voren. Eigenlijk te weinig wind om nog te planeren. Alleen met pompen een paar meter kunnen planeren. Dopperd goed hoogte.