Tegenvallende wind
Eindelijk warmer weer, eindelijk ook ZW wind voorspeld. Hoe dichter bij het weekend hoe beter de voorspelling.
Bij aankomst was het al 11 graden. Wind was gelukkig weer toegenomen, blijkbaar had iedereen veel gedobberd. Er werd gevaren met 5.0 - 7.0.

Banzai 6.0 op de F-Cross 113 met FX Freecarve 31cm
Eerste keer met de F-Cross 113. Banzai op medium trim en bovenste oog, giek iets lager.
In het begin wat lastig om in plane te komen. Eenmaal in plane lijkt het board nooit te stoppen. De 31cm is te klein voor zo weinig wind. Ik kon wel een beetje hoogte lopen, maar koste te veel moeite. Een grotere vin had het een stuk makkelijker gemaakt.
Helaas was de wind meestal minimaal, dus doorgeplaneerd gijpen was vaak niet mogelijk. Springen is wennen, voetbanden staan verder uit elkaar dan op de FSW 102. Maar kon er uiteindelijk best leuk mee springen.

Na een uur de trim in de 6.0 onder minimum gezet, dat hielp goed. Kort daarna kwam eindelijk echt goed door. Al snel stond het zeil op max trim en onderste outhaul oog.
In de harde wind was de 31cm perfect. Helaas duurde het niet lang, op een lang rak met Jurjen en Menno nam de wind snel af. Jurjen en Menno vielen eerder stil, ik kwam een paar honderd meter verder. Bijna het hele stuk terug gedobberd. Uiteindelijk een golfje kunnen gebruiken om in plane te komen. Net voor de kant een mooie golf, hoge spring, maar geen druk in mijn zeil dus hard naar beneden. Ik was er wel klaar mee, hopelijk morgen nog een dag, dus tijd om te stoppen.

Fijn om weer te varen, zeker niet koud. Helaas was de wind, zeker voor deze richting niet echt goed.
De eerste keer met de F-Cross beviel goed. board voelt heel natuurlijk, fijne stance. Hij lijkt een beetje op de Goya Bolt, wel iets speelser en minder snel. Goed flink de range kunnen testen: aanplaneren voelde nog niet super, maar dat kan ook aan de vin hebben gelegen.

Blokkendam

Aanwezig: Gert-Jan, Henk (Ouwe), Jurjen, Menno (flappie), Ronny

13:00 2 uur Wind: W/ZW
Board: Patrik F-Cross 113 - Select FX Freecarve 31cm
Zeil: Goya Banzai Pro 6.0 - Goya Hunderd Pro 430 - AL360 E3 Carbon 160-220
  Eerste keer met de F-Cross 113. Wind was in het begin minimaal voor de 6.0 en de Freecarve 31cm. Alleen in een vlaag kon ik in plane komen. Eenmaal in plane blijft het board wel heel lang door planeren. Wind in het begin ook te minimaal om door geplaneerd te gijpen. Met het zeil onder minimum trim kon ik makkelijker planeren. Later kwam de wind en werkte de set top. Snel, controle. Zelfs in de hogere golven nog heel makkelijk varen. Golrijden wilde (nog) niet echt lukken, board is best breed achterin. Voor minimale wind was een grote vin beter geweest. Als het goed waait is de 31cm zeker een goeie optie. Met meer wind was door geplaneerd gijpen ook makkelijk. Paar sprongetjes geprobeerd. Ging nog best goed voor een board waarbij de voetbanden zo breed staan. Met een beetje oefening gaat dat vast nog wat beter. Stand op het board is heel prettig, heel natuurlijk. Eerste indruk: goed!