2de storm in Maart
Vandaag meer wind dan gisteren voorspeld. Gisteren 4.2, dus vandaag zou de 3.7 nodig moeten zijn. Bij aankomst leek de wind niet zo hard. Dat had ik paar weken terug ook, toen de verkeerde keus gemaakt. Dus nu maar braaf de 3.7 opgetuigd, maar wel met bovenste uithaler oog. Goeie dag om de Goya 81 tegen de AHD te testen.

Banzai 3.7 op de Custom3 81 met 19/10 vinnen
3.7 was een goeie keus. Alleen heel soms stond ik kort stil. Zelfs aan de kant kwam ik vaak makkelijk weg. Weinig echt mooie golven. Vooral veel lastige chop, zeker in de vlagen was het zwaar aan de knieen. Kon vaak nog wel een back-side hit maken.

Banzai 3.7 op de AHD 253 met 22cm vin
Bizar: wat een rust. Ik ging gelijk met Gert-Jan en Henk Slaa weg en kon gewoon volg gas met ze mee, Henk liep niet eens van me weg. Tot de gijp. Ik viel stil, zonk gelijk. Duurde even voor ik weer in plane was. Terug naar het strand focus op golfrijden. Hoe klein het board ook is, omdat ik het board heel goed ken, is golfrijden echt heel leuk. Weinig moeite om het board door de bocht te krijgen. Tot je het een keer niet perfect doet, gelijk stilstaan en zinken. Ook springen is leuk met dit board.
Nu merk ik het verschil pas: rust, veel minder vermoeiend.
Niet meer heel de tijd opletten op elke chop om die op te vangen of zelfs te ontwijken. Je focust op de golven en de chop daar tussen doet niet zo veel. Tot je gaat gijpen. Als je ook maar iets verkeerd doet sta je stil, en zink je.

Banzai 3.7 op de Custom3 81 met 19/10 vinnen
De Goya 81 vaart gewoon makkelijker, door de breedte en meer volume zijn veel dingen makkelijker. Alleen in de lastige chop heeft de AHD duidelijk meer rust. Wind was wat gedraaid, dus ik kon over beide kanten springen. Een keer erg plat geland, ik was hoger dan ik had verwacht. Golven leken ook iets beter te worden. Kon soms echt een paar back-side hits achter elkaar doen.

De Chop was pittig, nauwelijks zon. Toch ook niet echt heel koud: wel cap, maar geen wanten.
Het was heerlijk om weer in een storm te varen. Goeie test van de 2 high-wind waveboards. Die AHD blijft toch wel een niveau apart.
Het was gezellig met veel bekenden.
Nog even gekeken toen er 3 zeehondjes weer werden uitgezet, altijd leuk om te zien.

Blokkendam

Aanwezig: Gert-Jan, Henk (Ouwe), Henk

12:00 0.75 uur Wind: ZW
Board: Goya Custom Thruster 81 - MFC TF RTM 19cm/MFC TF 2x10cm
Zeil: Goya Banzai X Pro 3.7 - Goya Ninety Pro 370 - AL360 E3 Carbon 140-200
  Bovenste uithaal oog, verder medium trim. Setje werkte goed. Zeil nooit echt te groot. Soms wel een wind gat, dus even dobberen. Water was wel ruw, dus soms lastiger varen. Springen ging goed, gijpen redelijk goed. Back-side waveriden ging goed. Ik heb denk ik nog niet de beste trim gevonden voor dit soort ruw water. Board lijkt nog wat te veel te stuiteren. Volgende keer andere vinnen proberen, beetje spelen met de mastvoet en giek hoogte.
13:00 0.5 uur Wind: ZW
Board: AHD Power Wave 253 - Select Wave Warrior 22cm
Zeil: Goya Banzai X Pro 3.7 - Goya Ninety Pro 370 - AL360 E3 Carbon 140-200
  Rust! Bizar, dan denk je dat de Goya Thruster 81 veel rust en controle geeft. Maar dit is toch wel veel rustiger. Met de AHD kan ik bijna met mijn ogen dicht varen. Met de Goya ben ik constant aan het opletten voor chop zodat ik die kan opvangen. De AHD maakt die gewoon glad, de Goya stuitert er overheen. Het is niet heel slecht, ik heb echt nog wel controle. Het is gewoon harder werken, zwaarder voor je knieen. Maar ja, 74 liter en maar 52cm breed. Een slechte gijp, verkeerd golfrijden of even minder wind... gelijk zinken.
13:30 1.75 uur Wind: W/ZW
Board: Goya Custom Thruster 81 - MFC TF RTM 19cm/MFC TF 2x10cm
Zeil: Goya Banzai X Pro 3.7 - Goya Ninety Pro 370 - AL360 E3 Carbon 140-200
  Was het water wat vlakker dan makkelijk varen, soms chaos chop en dan wel wat lastiger. Wind iets meer gedraaid, dus springen ging nu goed met rechtsvoor, mijn kant. Back-side golfrijden ging goed, kort maar soms ook ruimte bocht. Paar pogingen front-side, helaas niet echt gelukt, wind was te on-shore. Maar merk wel dat ik best goed switch stance met dit board kan varen. Wind bereik van de Banzai was weer nodig, heel fijn dat het bereik zo groot is.