Zonnig lichtweer middagje op zee
Eindelijk weer eens varen op de Blokkendam. Wind voorspelling: WNW draaiend naar WZW en toenemend. Bij aankomst tegenvallende wind, was net flink afgenomen. Er werd met 7.0 en 7.3 geplaneerd, de kleinere setje gingen aftuigen. Wind leek wel iets terug te komen, dus niet de 7.3 opgetuigd, maar de 6.6. Ik wilde heel graag de 6.6 op de F-Cross testen.

E-Type 6.6 op de F-Cross 113 met Select 35cm
Eerste wat hoogte dobberen om weg te komen van de duinen. Daarna paar keer pompen en planeren. Lang rak richting de vuurtoren van Ouddorp, gijpen en weer terug. Ik kon makkelijk hoogte lopen waardoor ik verder van de duinen was en de wind beter. Ik kon altijd wel snel in plane komen. Heel de tijd wachtend tot de wind zou toenemen. Na ruim 2 uur nam de wind af en was het veel dobberen, dat was helemaal niet voorspeld, dus tijd om te stoppen.

Minder wind dan voorspeld en gehoopt, maar heerlijk gevaren. Heerlijke zon wind niet te vlagerig.
De F-Cross werkt heel goed met de 6.6, dus deze iSonic 101 mag wel.

Blokkendam

Aanwezig: Gert-Jan, Henk, Henk (Ouwe), Paul, Ronny

14:00 2.25 uur Wind: W
Board: Patrik F-Cross 113 - Select Edge 35cm
Zeil: North E-Type 6.6 - North Platinum(11) 460 - AL360 E3 Carbon 160-220
  Eerste keer met de 6.6 op de F-Cross 113. Begonnen met zeil op minimum trim, later even op medium trim gehad. In het begin beetje zoeken naar goeie trim, maar die was snel gevonden. Soms wat pompen of een golfje afrijden om in plane te komen. In plane liep het setje makkelijk hoogte, zeker in hardere vlagen. Doorgeplaneerd gijpen ging niet makkelijk, eigenlijk te weinig wind. Tijdens vloed wat hogere golven, maar dat was goed te doen met de F-Cross, good control