Lekker middagje onshore wind
Wind op de Grevelingendam net niet helemaal west, net een tikkie te zuid. Op de Brouwersdam juist net iets noord. Dus eigenlijk nergens echt top.
De Brouwersdam met ietsjes noord is altijd beter dan de Grevelingendam met iets zuid.

Banzai 5.3 op de F-Cross 113 met MFC 32cm
Wind leek wat tegen te vallen, je moet ook goed hoogte kunnen lopen om bij WNW goed weg te komen van de Blokkendam, daarom ook de MFC Freewave 32cm en niet de 29cm.
Ik kon direct planeren, hoogte lopen, voorbij t Gorsje en dan terug naar het uiteinde van de Blokkendam. Met paar keer hoogte lopen kon je vanaf de vuurtoren naar het grote strand van de Brouwersdam, paar lange rakken gedaan met Henk van 4km. In het begin werkte de set super, planeerde vroeg, liep goed hoogte. Later werden de golven hoger en werd het wat lastiger met de 32cm. Wind nam ook wat toe waardoor zeil wat meer trim mocht. Golven begonnen leuk genoeg te worden om te golfrijden, wat helaas niet echt mogelijk is met de F-Cross met 32cm vin en voetbanden op buitenste stand. Na een tijdje even wat gaan drinken. gelijk ook even de One 95 meegenomen naar het strand. Wind was flink toegenomen, dus gelijk de 95 gepakt.

Banzai 5.3 op de Goya One 95 met MFC 22,5/11cm thrusters
Normaal zou ik de 21cm center vin pakken, maar om makkelijk genoeg hoogte te lopen de 22,5cm gepakt.
Iets meer moeite om in plane te komen dan met de F-Cross 113, dat was te verwachten. Hoogte lopen ging heel goed: thrusters!! Terug richting de dam gelijk wat springen. Beetje golfrijden, back-side only. Genieten. Setje vaarde heerlijk.

Het was heerlijk, wind redelijk constant, veel zon. Heerlijk.
Volgende keer met deze richting: beginnen op Brouwersdam zelf, en van daar uit varen richting de vuurtoren.

Blokkendam

Aanwezig: Gert-Jan, Henk (Ouwe), Ronny

12:00 1.25 uur Wind: W
Board: Patrik F-Cross 113 - MFC Freewave 32cm
Zeil: Goya Banzai Pro 5.3 - Goya Eightyfive Pro 400 - AL360 E3 Carbon 160-220
  Setje werkte goed voor de omstandigheden. Wind vol onshore bij de Blokkendam, dus dan moet je hoogte kunnen lopen voor beter wind en om we te komen van het strand. Setje liep lekker los en snel. Later werden de golven hoger en werd de 32cm vin aan de grote kant, Springen was oke.
13:30 1.25 uur Wind: W
Board: Goya One 3 Pro 95 - MFC Freewave 22,5cm/MFC TF 2x11cm
Zeil: Goya Banzai Pro 5.3 - Goya Eightyfive Pro 400 - AL360 E3 Carbon 160-220
  Zeil in het begin op max trim. Dan zouden deze vinnen normaal te groot zijn, maar on-shore wind, dus meer vin nodig om goed weg te komen van het strand.
Setje liep goed en makkelijk hoogte, controle goed. Springen goed. Later minimum trim, zo blij met de range van de Banzai.