Middagje front-side golfrijden
Helaas kon ik pas later naar Zeeland.
Wind was net gedraaid en minder, dus maatje grote opgetuigd. Wind best wel zuid, dus de Goya One gepakt, meestal beter als de golven haaks op de vaarrichting zijn en hoogte lopen belangrijker is.

Banzai 4.7 op de Goya One 95 met 21/10 MFC Thrusters
Wind was terug, dus nog even snel zeil op max trim gezet. Wind richting nog steeds iets te zuid voor de beste omstandigheden.
Naar buiten inderdaad bijna haaks op de golven. Maar dat bied ook kansen: front-side golfrijden. Het bleek een top dag voor front-side golfrijden.
In het begin was het nog net inkomend tij, ook nog een enkele bui en dus erg vlagerige wind en chaos chop: dus lastiger om goeie golven te vinden.
Back-side hits waren lastig, golven waren te side-on-shore. Front-side ging juist erg goed als ik een goeie golf kon vinden.
Na hoog tij werd het water rustiger, minder golven, maar wel mooiere, hierdoor werd het een stuk makkelijker om leuke golven te vinden.
Vaak kon ik wel 2 of 3 keer golrijden per rak. Voor het eerst geluk om echt op volle snelheid weer de golf af te komen: heerlijk.

Aanvaring
Veel met Henk samen gevaren, en dat ging mis. terug richting strand, beide aan het golfrijden, net voor het strand, echt al dicht bij het stand, schatte ik het verkeerd in. Ik dacht dat Henk ging gijpen, dus ik zet ook mijn gijp in. Zie ik Henk niet wisselen van voeten en daarna terug richting mij draaien. Ik kon geen kant op. Gelukkig beide niet geraakt, boards niks geraakt, alleen de zeilen tegen elkaar: gelukkig alles heel. Wel ff schrikken.

Na de vloed was het heerlijk. Bizar hoe vaak ik vandaag front-side kon golfrijden. Vaak wel 2 a 3 keer per rak naar binnen: veel geleerd.
Het was heel erg vlagerig, maar de 4.7 was een goeie keus. Het was niet heel koud, vaak zonder wanten gevragen.
Achteraf was het laatste uur misschien wel beste uur van de dag.

Blokkendam

Aanwezig: Gert-Jan, Henk, Ronny

13:45 2 uur Wind: ZW
Board: Goya One 3 Pro 95 - MFC Freewave (20) 21cm/MFC TF 2x10cm
Zeil: Goya Banzai Pro 4.7 - Goya Eightyfive Pro 400 - AL360 E3 Carbon 160-220
  Setje werkte heel goed. 4.7 op max trim. Wind heel vlagerig. Heel soms zeil te groot, en ook heel soms te klein, maar bijna altijd goed.
Controle heel goed, vooral makkelijk planeren. Golfrijden heel goed, heel veel front-side golfrijden. Leuk springen.
Alleen als de wind wat minder was was hoogte lopen wat lastiger.