Lekker start van het jaar
Staartje van storm Henk, zou lang droog moeten blijven.
Bij aankomst was de wind net iets gedraaid en afgenomen. Getwijfeld om de 6.0 of 5.3 te pakken. Net voor ik mijn zeil ging optuigen was de wind weer terug: 5.3

Banzai 5.3 op de One 95 met MFC 25/8 thrusters
Setje werkte goed. Zeil moest al snel op max trim. Het was het vaak heel goed, en soms zelfs aan de grote kant. Hier en daar ene kleine golf om te springen. Wind was WZW, dus vooral langs het stand varen. Wel wat meer van de duinen af om genoeg wind te hebben. Door de richting kon je over beide kanten wel golfjes vinden om te springen. Over het algemeen was het water erg vlak, dus gijpen was makkelijk: veel doorgeplaneerd gijpen. Door de richting was font-side golfrijden dan weer niet echt mogelijk. Back-side golfrijden was dan weer wel goed, paar keer zelfs 2 goeie hits op een golf. De One draait zelfs met de 25cm center echt goed verticaal.

Gert-Jan vaarde even achter me om me te filmen. Gert-Jan vaart vaak dicht achter iedereen. Op een geven moment zie ik een mooi golfje, schat in dat Gert-Jan achter me zit en ik toch stukje richting de wind ga. Ik spring en val als een blok naar beneden: alle druk uit moijn zeil. Ik zie dat ik bijna tegen Gert-Jan zat. Oeps, dat was echt te dicht bij, onverantwoord. Heel blij dat het goed is gegaan. Volgende keer toch wat voorzichtiger zijn.

Wind werd langzaam aan steeds minder. Minimum trim in het zeil en kon nog steeds bijna altijd planeren. Tegen 2 kwam er een heel donkere bui aan. 2 uur top gevaren. Tijd om te stoppen. Tijdens aftuigen begon het flink te regenen.

Lekker begin van het jaar. Leuke sessie, jammer dat er zo weinig golven waren.

Blokkendam

Aanwezig: Gert-Jan, Henk (Ouwe), Ronny

12:00 2 uur Wind: W/ZW
Board: Goya One 3 Pro 95 - MFC Freewave 25cm/MFC QS 2x8cm
Zeil: Goya Banzai Pro 5.3 - Goya Eightyfive Pro 400 - AL360 E3 Carbon 160-220
  Water was vrij vlak, dus gekozen voor de MFC 25/8 Thrusters om het board mee freemove te maken. Dat was een goeie keus, zeker 2de uur waren er bijna geen golven meer. Board liep heerlijk snel en los. Springt geweldig. Back-side golfrijden ging goed.
Zeil was de goeie maat, vaak aan de grote kant, later nam de wind af en geeindigd met minimum trim. Aan het einde was hoogte lopen wel iets lastiger.