Koningsdag 2015: 3 gebroken ribben
Voorspelling was Noord, en dat vind ik op de Grevelingendam meestal niet geweldig, te vlagerig. Dus gekozen voor De Trambaan ofwel bij de Haven van Port Zelande.
Nikaj was al met 7.8 richting Hompelvoet. Dus ook 7.8 opgetuigd. Mooie kans om mijn nieuwe Boss 44cm te testen.

Werd een kort dag met een lange nasleep.
Ik was nog niet eens zo lang op het water. Wilde bovenwinds langs de boei. Haalde dat niet. Dus dan maar onder langs. Oke, niet ruim, maar ruim genoeg. Komt die boei naar mij toe. Voor de kenners: zn gele snel vaar markeringsboei ton. 1.7m hoog en 40cm door snee, hard plastic. Door de deining en wind kantelde de boei en kwam dus een stuk om. Ik kon geen kant op. Vol met mn rechter zij, met mn heup trapeze tegen de bovenkant van de boei.
Ik stond nog wel maar ben gelijk op de plank gaan zitten. Geen lucht en veel pijn en schrik: klap was hard!
Ik zat zo rond de 40 a 50 km/u..

FF op adem komen, geprobeerd zeil (7.8m2 slalom) uit het water te krijgen. Dat lukte niet helemaal. Nog ff rust genomen. De 3 andere surfers waren ver weg. Dus daar op wachten was geen optie

Wind stond richting de haven dus met even een tijdje dobberen zou ik wel aan de kant komen. Er kwam een zeilboot voorbij die vroeg of het goed ging. Ik heb aangegeven nog een poging te doen en als die niet zou lukken ik waarschijnlijk hulp nodig zou hebben.

Vooral met links het zeil opgetrokken en dat lukte met veel pijn en moeite. Alle kracht op mn armen alleen lukte niet en alle druk op de trapeze ook niet. Zonder vallen in 1x naar de kant gevaren

Aan de kant lukt het met belachelijk veel moeite om, zo iets simpels, als de plank los maken voor elkaar te krijgen. Plank op de kant. Zeil wilde ik achter de kar uit de wind leggen. Zolang de wind het zeil tilde ging dat goed..
Bij de auto jas aangedaan, wilde niet te veel afkoelen. Geen idee hoe lang ik op hulp moest wachten of zelf in staat zou zijn om weer wat te doen. Telefoon gepakt en gaan liggen in de zon.

Aangezien Nikaj en de anderen nog helemaal uit het zicht waren verwachte ik die niet snel terug. Ik kreeg Laura snel te pakken die aan de zeekant aan het surfen waren. Die kwam met Madelon om mij te helpen.
Spullen aftuigen. Pak uittrekken. Aankleden kon niks meer zelf. Gelukkig is Laura fysio en die had tips en kennis. Die vond al snel dat er 3 ribben gekneusd waren. Gelukkig had die pijnstillers bij. Monique gebeld om me op te halen. Geregeld dat mn spullen en auto thuis zouden komen.

In Breda langs de HAP, die verwezen door naar EHBO, na foto's en zelfs een ECHO bleken er 3 ribben gebroken en verder gelukkig geen interne schade. Ribben waren helemaal gebroken, helemaal los. 1 Nacht blijven ter observatie werden er 3.

Nu wachten tot de ribben weer heel zijn, ik aangesterkt en dan kan ik weer surfen. Kan wel eens 2 a 3 maanden gaan duren.

Updates:
15 juni: Eindelijk geen beweging meer in mijn ribben, geen gekraak meer bij ademen. Nu voorzichtig zijn zodat de ribben heel blijven, genezen en sterker worden.
22 juni: Gestopt met Diclofenac.
3 Juli: Gestopt met alle pijnstillers, eindelijk.
21 Juli: Begonnen met fysio. Spieren? Heb ik die nog wel?
18 Aug: Weer begonnen met Yoga
1 Sept: Eindelijk weer surfen. Ribben pijn vrij, rug nog lang niet sterk.


Trambaan

12:15 0.5 uur Wind: N
Board: Starboard iSonic 117 - Boss 4.32 S- 44cm
Zeil: North Warp F2014 7.8 - North Platinum(13) 460 - AL360 E3 Carbon 210-270
  Eerste keer met de Boss 44cm. Combi lijkt goed te werken, was nog bezig om trim toen ik tegen de boei vaarde en daarmee de sessie was afgelopen.