AHD Power Wave 253

Wave Board
Jaar: 2000
Lengte: 253 cm
Breedte: 52,8 cm
Volume: 74 L
Gewicht: 6,2 kg
Vinbox: Powerbox
Sails: 3,7 - 5,0
Bouw: Monocoque Carbon Sandwich
Herkomst
In December 2009 2dehands gekocht van een Belg, voor een zacht prijsje. Het board vervangt mijn bijna zelfde Pro Wave 255 uit 1997. De Pro Wave is ook een goed board, maar deze is nieuwer en in betere staat.

ShapeBottom Shape:Double concave
Tail Rocker:13 mm
Nose Rocker24 cm
2cm point:162 cm
One foot off:32,8 cm
Controle
Eerste blik op de shape zegt me dat de shape bijna hetzelfde is als de Pro Wave uit 1997. Hij vaart toch wel iets anders, lijkt iets meer breedte en volume in de tail, planeerd net iets makkelijker door windgaten. 
Dit board is geschikt voor stormen, wind even te hard, beetje meer druk op de tail, die zinkt iets, snelheid neemt iets af en je hebt nog steeds controle. Ik ben het eind van de controle van deze plank nog niet tegen gekomen. Mijn 3.7 kan uit mijn handen worden geblazen, maar dit board blijft op het water.

Oudje?
Ja, het is een board uit de vorige eeuw. Moderne waveboards hebben vaak een mindere pin-tail of minder V en/of Rocker in the tail. Als die eigenschappen maken een board geschikt voor stormen. Ik heb nog geen behoefte om dit board te vervangen door iets nieuwers. Al is het alleen maar omdat ik ook niet bang hoef te zijn om een duur board te slopen.

Zeilen
Dit board vaar ik alleen mijn mijn kleine storm zeiltjes: 3.7 en 4.2. 4.7 kan bij constante wind ook, maar dan pak ik liever mijn Goya One 95.Vinnen
Vin range: 20-22cm