Windsurf Raceboard Board Fanatic CAT 380 uit 1999
Raceboard Board
Jaar 1999
Volume 270 L
Bereik 7,5 - 9,5
Breedte 67 cm
Lengte 380 cm
Gewicht 13,2 kg
Vinbox Tuttlebox
Materiaal Carbon Sandwich
Herkomst
In Oktober 2012 2dehands gekocht, via via kreeg ik te horen dat dit board te koop was. De top in raceboard land, tuttlebox en veel volume, inclusief een boardbag, die kon ik niet laten schieten. Deze vervangt mijn Fanatic Ultra Cat en Mistral Equipe die ik toen beide had liggen.

Board was, zeker gezien zijn leeftijd in goede staat, een aantal kleine plekjes ding-fix, maar die maak ik nog wel een keer netjes. 

Volume
Wat opvalt is hoe dik het board is, niet alleen achter in, maar over de hele lengte. Maar wat wil je, die 270 liter moet ergens zitten.
Dit ding loopt als een gek hoogte. Op de rails zetten en gaan. Downwind vind ik wel enger dan met de Equipe en Ultra Cat. Dat kan ook liggen aan de langere vinnen die ik er onder vaar.

Verkocht
Ik krijg vaak de vraag of ik dit board niet wilde verkopen, vaak waren de kopers niet serieus, veek een bod onder de 200 euro gehad. In september 2014 kwam er een heel erg serieuze koper. Na goed nadenken toch besloten dit board te verkopen. Ik vaar zelden op mijn raceboard. Daarom is de CAT380 overkill. Ik ga opzoek naar een ouder/goedkoper model.

Zeilen
Ik vaar hem bijna altijd met mijn R-Type 9.5. Best een goed raceboard zeil, niet de lichtste en beste in lichtweer, maar hij werkt en had ik toch al. De MX Race 7.5 kan ik eventueel als hardweer zeil gebruiken, al zie ik dat niet snel gebeuren.

Loading sail list...


Vinnen
Omdat dit board tuttlebox heeft kan ik heel veel van mijn slalom vinnen gebruiken. Echter zijn de meeste te kort. Ik kreeg er een Pro-Limit XTD 60cm bij, veel te lang, dus ingekort naar 51cm. Kon al snel voor een prikkie een MFC RC2 50cm kopen. Dus die 2 zijn mijn belangrijkste vinnen. Als hardweer vin gok ik op mn Deboichet R10 46cm.
 

Loading fin list...