F2 FX 100 III

Formula Board
Jaar: 2005
Lengte: 247 cm
Breedte: 100,5 cm
Volume: 156 L
Gewicht: 8,4 kg
Vinbox: Deep Tuttlebox
Sails: 8,0 - 12,5
Bouw: Hi-Modulus Carbon Sandwich
Herkomst
In Oktober 2010 2dehands gekocht. Board had wat lelijk gerepareerde plekken, maar die ga ik nog bij werken.
Na 2 formula wedstrijden met mijn GT85 te hebben gevaren en aangezien ik meer en meer wedstrijden ben gaan varen in 2010.

Groot
Ik heb het board nu 2x gebruikt, wat vooral opvalt is hoe groot het board voelt t.o.v. mijn GT85. De achterkant is zo veel breeder
en dikker. En ja dan nog een 11.0 erop en je hebt echt een groot setje. Ik moet zeggen dat als je planeerd en de wind is niet al te hard
het best leuk vaart en je bent zo een heel eind weg. Loopt echt super goed hoogte. Ruim vind ik nog wel een tikkie eng.

Verkocht
Ik heb er totaal 4x op gevaren: Het was niet echt mijn ding, varen gaat wel, oke een 11.0 is groot. Maar voor ik genoeg training had om goed met wedstrijden mee te komen moest ik veel meer gaan varen en die tijd stop ik liever in Slalom. Dus mijn formula spullen verkocht.

Zeilen
Navraag leerde dat een 11.0 vaak de perfect maat voor Formula is. 12.0 of groter kan iets eerder planeren, maar is zoveel minder handelbaar. 10.0 is vaak weer niet iets te klein. Mijn R-Type 9.5 moet er ook wel op kunnen, maar zal ik er denk ik nooit op varen.


Gebruikt met:

Vinnen
Voordeel van de FX 100 III is dat hij werkt met de wat oudere minder extreme Formula vinnen. Je hebt dus geen dure Kashy (achtige) vinnen nodig, wel zo goedkoop. Deboichet R17 S schijnt DE vin voor dit board te zijn. Heb nog een R13 liggen die ik als reserve vin en als hardweer vin ga proberen.Gebruikt met: