JP Freestyle Wave 102 Pro

Freemove Board
Jaar: 2011
Lengte: 236 cm
Breedte: 62 cm
Volume: 102 L
Gewicht: 6,2 kg
Vinbox: Powerbox
Sails: 4,7 - 6.9
Bouw: Technora Kevlar/Biax Carbon Sandwich
Herkomst
In november 2017 2dehands gekocht via internet. Ik had al een tijdje de Syncro 103 van Martijn te leen, maar die wilde hem liever niet verkopen. Dus rustig opzoek gegaan naar een eigen board in deze range. Kon deze JP FSW Pro kopen, dat leek met wel goed passen bij mijn FSW 84 Pro. 

Board vaart heel makkelijk, planeert vroeg, springt goed, gijpt makkelijk. Je kunt er ook nog redelijk mee golfrijden, al is het wel een 62cm breed board zonder veel tail rocker. Vooral als het water vlakker is is dit board duidelijk een stuk meer lol dan een echt waveboard. En in de golfen kun je er echt nog veel plezier mee hebben. Helaas is dit geen versie met thruster.

Zeilen 
Board wil ik vooral met 6.0 en 5.3 varen, ik ga 6.6 wel eens proberen, maar gok dat het board daar eigenlijk net niet voor geschikt is. Te weinig breedte in de tail om goed hoogte te kunnen lopen.Vinnen 
Makkelijk: alles van Freeride tot Wave. Board planeerd van zichzelf al super vroeg, alleen om goed hoogte te lopen heb je een wat langere vin nodig.