Windsurf Wave Board JP Ultimate Wave 94 uit 2019
Wave Board
Jaar 2019
Volume 94 L
Bereik 4,7 - 6,2
Breedte 60 cm
Lengte 228 cm
Gewicht 6,4 kg
Vinbox Slotbox / Mini Tuttle
Herkomst
In juli 2020 2dehands gekocht via internet.

5 vinboxen
Board heeft 3 slotboxen en 2 mini tuttle boxen, 5 totaal. Dus kan als single fin, twin, thruster of quad worden gevaren.
Ik ben (nog) niet zo van de quads, dus plan hem voorlopig vooral als thruster te varen.

Echt een modern waveboard, moet over de voorste voet worden gevaren. Op vlak water best wel saai, maar op een golf vaart ie als een skateboard. Draait heel kort en heeft dan veel grip. Als Quad 1x geprobeerd, niet mijn ding, moet je ook in de golven over je voorste voet varen.
Als Thruster een heel stuk beter, halve wind varen en hoogte lopen is makkelijk en in de golven kun je makkelijk over je achterste voet draaien.
Board heeft een heel smalle pintail waardoor hij heel makkelijk van rail naar rail kan draaien en high wind controle zou moeten hebben.

Verkocht
Aantal keer mee gevaren, voor mij te extreem, moet te veel over mijn voorste voet varen. Na een aantal keer als Thruster en 1x als Quad. Het is een board dat over je voorste voet moet worden gevaren, dat is blijkbaar nog niet mijn ding. Ik ga zoeken naar een board dat iets minder extreem is. Ook de pin-tail is niet wat ik zoek in een lichtweer waveboard.

Loading fin list...