Windsurf Wave Board Starboard Quad 81 uit 2010
Wave Board
Jaar 2010
Volume 81 L
Bereik 4,0 - 6,0
Breedte 58 cm
Lengte 233 cm
Gewicht 6,56 kg
Vinbox FCS / Mini Tuttle
Materiaal Wood Glass Sandwich
Herkomst
In Juli 2013 2dehands gekocht via internet, had wat kleine plekjes rondom de neus, maar verder hard en compleet met 6 vinnen, 2 setjes front vinnen, 1 setje rear vinnen.

Quad
De Starboard Quad uit 2010 was de eerst productie Quad windsurf board ooit gemaakt. Bijzonder aan de eerste Starboard Quads was dat de front fins groter zijn dat de achter vinnen.

Boxen: FCS + Mini Tuttle
Toen dit board uit kwam bestond de Slotbox (2012) nog niet. Dus werd er een alternatief gekozen. De front vinnen zijn Mini Tuttle, met 1 bout door het dek bevestigd. De rear vinnen zijn FCS, uit de golf surf wereld, lijkt op de Slotbox, maar dan met dan minder geschikt voor langere vinnen en werkt met een 3/32 inbus sleutel, ongeveer 2.4mm, dus poppen spul. En nauwelijks verstelbaar.

Anders
Ik vond de Quad heel anders varen dan ik gewend ben van mijn andere waveboard. Sta je er recht boven op, met niet te veel snelheid, beetje ruime wind en dan in de golven, heerlijk: Stuurt als op rails. Heel betrouwbaar, verliest nooit grip in een bocht. Hoogte lopen? Als de beste, je hebt het gevoel geen lift te hebben en dus geen hoogte te lopen, maar dat doet ie dan juist wel, raar gevoel. Een Quad, tenminste deze ook, voelt heel plakkerig, geen lift van de vinnen, maar wel grip. Dat is een raar gevoel als je een single vin gewend bent. Een lekker rakje halve wind is gewoon tam, en niet lekker. Ook vond ik deze Quad niet lekker van Rail naar Rail te kantelen, mijn FreestyleWave is daar veel beter in.

Verkocht
Na er 2x op te hebben gevaren had ik het gevoel dat dit niet mijn ding ging worden. Heb hem te koop gezet, mocht ik een goeie prijs krijg mocht ie weg, anders zou ik er nog wel een aantal keer mee varen. Krijg snel een goeie prijs, dus verkocht.

Zeilen
Ik heb er mijn 5.9 underpowered op gevaren, vond ik te klein. 5.3 full-power was erg goed, volgens verhalen zou 4.2 ook nog heel erg goed te doen moeten zijn, maar uiteindelijk nooit op gevaren.
Vinnen
Ik had de oringele set: 16/11 en de geadviseerde harde set: 13/11 erbij, Starboard adviseerd de 13/11 combi voor harde wind. Zelf had ik nog een setje Front fins: Ultra fins 14,5cm erbij gekocht, maar ook die nooit gebruik.


Loading fin list...