Windsurf Freemove Board F2 Style 245 uit 2003
Freemove Board
Jaar 2003
Volume 75 L
Bereik 4,2 - 5,8
Breedte 55,8 cm
Lengte 245 cm
Gewicht 6,2 kg
Vinbox Powerbox
Materiaal Carbon Wood Sandwich
Herkomst
In Oktober 2007 2de hands gekocht. Ik was opzoek naar een vervangen voor mijn JP Wave 255. De JP is geweldig, maar heeft een US-Box. Ik vind powerbox veel fijner en de Style 245 is de kleinste productie Freestyle Wave ooit gebouwd. Dus dit zou misschien een goede vervanger voor mijn JP Wave zijn.

Controle
Het board heeft controle, vaart met een 4.7 echt super fijn. Maar overpowered met een 3.7 is het niet super, daarvoor heeft de tail te weinig rocker. Dat is bij mijn JP Wave en AHD Pro Wave veel beter. Het board is wel erg snel: Ik heb er op Herkingen een keer met een Ice 4.7 met gemak 62 km/u mee gehaald. En dan op de run upwind nog over verschillende golfjes springen: Controle!

Verkocht
Het is zeker een fijn board, maar niet goed genoeg om mijn JP Wave te vervangen om overpowered met mijn 3.7 lekker te varen. Ik heb uiteindelijk een AHD Pro Wave gevonden die daar meer geschikt voor lijkt, dus deze verkocht.

Zeilen
De bedoeling van dit board is om het te gaan varen met dezelfde vinnen als mijn JP Wave, maar ik denk dat er net een maatje groter beter op vaart.

Loading sail list...


Vinnen
Ik heb deze met zo ongeveer alle kleine powerbox vinnen gevaren die ik had.

Loading fin list...