Windsurf Race Zeil Simmer Cyber Race 7.4 uit 1998
Race Zeil
Jaar 1998
Latten 6
Cambers 5
Giek 220 cm
Mast 520 cm
Materiaal Monofilm
Herkomst
Deze mooie orange Simmer Cyber race heb ik van een jongen van onze surfclub: Wouter. Hij zou naar het buitenland gaan voor stage en verkocht daarom al zijn race spullen.

Bijzonder
De Cyber race is echt een heel bijzonder zeil, alleen de aanblik al: Kan die mast echt zover buigen?
Nee er zit een extra Carbon top van een meter op de top van de gewone mast. Dit maakt de mast wel extra kwetsbaar in de top. Deze top is heel anders dan die van de Z-1 enz. Bij de Z-1 en Supersonic enzo staat de top lost, geeft de shear-tip extra loose leech. De top van Cyber Race staat vol onder spanning en voorkomt juist loose leech.
Voordeel: veel power bij weinig wind.
Nadeel: weinig controle bij meer wind, meer downhaul verander hier niks aan.
De Cyber race was het eerste zeil in de world-cup met een speciale top. De eerste wedstrijd werd dik gewonnen met zeil van meer dan een half m² kleiner

Optuigen
Grootste nadeel is toch wel het optuigen: een ramp. Om dit zeil echt goed opgetuigt en getrimd te krijgen bel je wel even bezig. Dan zijn je surf maten al lang op het water. Maar als je er een maal bent, en de wind is niet al te sterk dan vaart ie als een 8m². Trek de wind aan dan pak ik erg snel naar mijn kleinere Simmer Race 6.25. Geen zeil voor beginners!

Degelijk
De stof van deze zeilen is erg licht en erg dun, mijn Cyber is al op meerder plaatsen op de mastslurf op gelapt. En ook de cambers zijn van een redelijk zwakke kwaliteit.

Vervanging
Mijn Duell 8.1 is voor de Cyber 7.4 In de plaats gekomen. De Duell planeert ongeveer even snel aan, maar bied een veel breder inzet bereik.

Mast


Loading mast list...