Windsurf Freestyle Zeil Gaastra Freestyle 4.4 uit 1995?
Freestyle Zeil
Jaar 1995?
Latten 4
Giek 158 cm
Mast 420 cm
Materiaal Mylar/PVC
Herkomst
Dit zeil is ook van een goede vriend van mij geweest: Arthur. Hij heeft het ooit gekocht voor als het wat meer waaide, maar surfen ging voor hem niet zo goed vanwegen zijn zwakke rug. Ik wilde het kopen, en mijn vader ook, dus heb ik het hem maar laten kopen. Ik kan het bij veel wind dan toch gebruiken. Toen ik het net had dacht ik nooit een kleiner zeil nodig te zullen hebben, maar dat bleek later anders.

Degelijk
Voor mij is dit echt een lekker zwaar weer zeil, omdat het van Mylar is gemaakt is het niet stuk te krijgen. Ik kan er lekker allerlei rare sprongen en moves mee uithalen zonder echt bang te hoeven zijn dat het zeil kapot gaat.

Handelbaarheid
Dit zeil is als freestlye zeil bedoel en de handling is dan ook erg easy, als zijn de modernere wel weer beter, maar daar hoor je mij niet over klagen. Alleen is hij niet echt druk punt stabiel, en met vlagerige wind is dat erg lastig.

Vervanging
Er waren een aantal redenen om dit zeil te ver vangen. Van een 5.5, 4.8 en 4.4 terug naar een 5.4 en 4.4 was toch niet echt goed bevallen. de stap was toch te groot. Daarom wilde ik terug naar 1 extra zeil. Het zeil was niet stabiel zoals modernere zeilen. En niet onbelangrijk, ik kreeg een zere voet van de onderste lat, die staat echt recht in je voet als je het zeil bij en gybe of andere move helemaal op het dek trekt. Dit zeil wordt vervangen door mijn Voodoo 4.2 en Dr.X 4.7.

Mast


Loading mast list...