North Warp F2009 7.0

Slalom Zeil
Jaar: 2009
Luff: 478 cm
Boom: 207 cm
Latten: 7
Cambers: 4
Bouw: Monofilm, XPly, Triax

Herkomst
Ik heb dit zeil in September 2010 2dehands van Adrie Keet (NED-34) gekocht. Nu ik meer wedstrijd ervaring krijg moet ik opzoek naar sneller zeilen dan mijn Daytona‛s. Met de ervaring van de BK op de Punt in 2010 wist ik dat ik met de RAM 6.3 zo makkelijk vaar dat ik verwacht ook met de Warp goed te kunnen varen. Dit zeil gaat mijn Daytona 7.3 vervangen.

Snelheid
Ja, snel. Duidelijk sneller dan de Daytona, vooral als je max-out bent. Juist dan versnelt de Warp nog door waar de Daytona juist problemen begon te geven.  

Handeling
Vergeleken met mijn Daytona‛s is de handeling wel iets minder. Zeil is veel stabieler en daardoor minder makkelijk te bewegen. Maar het valt zeker niet tegen, Cambers gaan makkelijk om, meestal 1 voor 1. Dus niet 1 harde klap, maar een relatief softe rotatie. Met gemiddelde druk in het zeil gybed hij als een trein. Maar als ik max-out sta, is rechtuit varen nog goed te doen, maar gyben bijna onmogelijk, het zeil is zo lang te houden dat je bij een gybe gewoon te veel power hebt om het zeil dicht te doen.

Masten
Het zeil moet op een platinum, dus die zal ik meestal gebruiken, maar ik ga het ook zeker een keer met mijn Gold proberen.