">

Vin inserts van Team Muiderberg

donderdag 17 juli 2014

Vin Inserts
Team Muiderberg weet al een paar jaar surfen betaalbaar te houden.
Paar weken terug was er een discussie op forum.windsurfing.nl over de prijs die de meeste surfshops tegenwoordig vragen voor z'n klein stukje messing: 3 p/st euro lijkt normaal tegenwoordig. Week daarna komt Team Muiderberg met de melding dat ze er een hebben laten maken: 1,50 euro p/st of 13 euro per 10. Ze hebben de meest gebruikte maten: 9mm en 12mm.

Voor het verbouwen van vinnen heb ik nog al eens vin inserts nodig, dus gelijk 9 en 12mm besteld. Voor mij een goede deal en z'n shop moet je toch gewoon steunen.

Gisteren heb ik ze ontvangen. Eerste indruk. Mooi gemaakt. Draaien net iets makkelijker dan de "orginele", wat zeker met zout er tussen en plus punt is. Wel 2 kleine minpunten: Sluifje voor de schroevendraaien is niet opgelijnt met het gat voor de vinbout, eerder haaks of bijna haaks, niet altijd hetzelfde. Daarnaast is er maar aan 1 kant die taps toelopende is geboord en langs welke kant de vinbout er dus in moet. Even met de schuifmaat gemeten, maat van de 9mm lijkt goed. Heb geen vergelijkbare 12mm los liggen.

Ik vind de min punten te klein om nog de dure van de surfshop te gebruiken. Zeker het feit dat het tapdraad net een tikkie ruimer is kan wel eens heel erg groot plus punt zijn.

Silicone ringen
Naast de inserts kreeg ik ook een baar silicone rubber ringen voor vin bouten. Nog zn item dat surfshops, of niet verkopen, of voor 1,00 euro: voor een rubber ringetje... Zelf gebruik ik kraan rubbertjes, erg goeie kwaliteit, maar met 0,40 euro nog steeds te duur voor het doel. Bij Team Muiderberg betaal je 0,25 euro, maar vaak krijg je ze gratis bij een bestelling. Indruk: Mooi spul, sterk en netjes gemaakt. Maar, het gat in het midden is te groot waardoor de 2de functie van die rubber ringen niet tot zijn recht komt: De RVS ring bij de bout houden zodat je ze niet kwijt raakt.

Team Muiderberg, hulde voor het bieden van dit soort alternatieve oplossingen voor zeer scherpe prijzen.

Als ik een verzoek mag indienen: vervangende, passende RVS bouten met borgmoer voor Chinook outhaul trim rollen, in Nederland niet te krijgen, is een engelse maat.