Windsurf Wave Board Naish Hybrid Freewave 85 uit 2005
Wave Board
Jaar 2005
Volume 85 L
Bereik 4,0 - 5,8
Breedte 59 cm
Lengte 214 cm
Gewicht 6,0 kg
Vinbox US-Box
Materiaal Duralight Carbon Kevlar Sandwich
Herkomst
Deze plank heb ik in Augustus 2007 overjarig gekocht bij Surfshop Keppler. In September gaan we op vakantie met een kleine camper naar Engeland of Frankrijk en de Hybrid was het enige board dat ik op vakantie meer zou kunnen nemen. Ik had in Engeland evt wel kunnen huren, maar dan betaal je ook snel meer dan 100 euro voor een middag. Deze kon ik kopen voor een leuk prijsje, met het idee om hem eventueel na de vakantie gewoon weer te verkopen.

Kort
Het board is echt kort, 214cm, en dat zie je als je er op stapt. Met weinig wind kun je je voorste voet niet eens tegen de mastvoet omdat de neus dan gelijk onderwater gaat.
Maar eenmaal in Plane loopt de korte neus hoog boven de golven en blijft eigenlijk nooit in een golf steken.

Handling
Als je het board goed bekijkt kun je zelfs met het blote oog de de Tail-rocker al zien. En met na meten kwam ik op 14mm, zeker geen Fast-Tail Freestyle Waveboard, en dat merk je.
Met weinig wind, Duke 5.9 en de Select X1 26cm lijkt wij erg nerveus en was ik bang dat bijna overpowered varen echt onmogelijk zou zijn. Maar naar 2 uurtje met mijn Ice 4.7 weet ik wel beter. Door de vette tail-rocker heb je alle controle. Snelheid is niet heel hoog, maar dat is niet erg. Hij draait kort, strak en betrouwbaar, waar de JP FreestyleWave erg makkelijk gaat slijden (ook leuk) gaat deze Hybrid Wave als op een rails. En dat in combinatie met kort draaien maakt golfrijden erg leuk.

Voetbanden
Die Naish voetbanden zijn erg mooi, en zeer goed verstelbaar, zelfs de breedte is verstelbaar en dat is de eerste keer dat ik dat heb gezien. Alleen zijn ze super hard en stijf, ik vond ze echt niet prettig. Heb er tijdelijk de Da Kine Pro Contours van mijn JP Wave 255 opgezet, en dat maakt een wereld van verschil. Het board lijkt nu veel makkelijker te varen.

Verkocht
Na er 2x goed op te hebben gevaren toch besloten om de JP FreestyleWave te houden. Het eerdere aanplaneren is z'n groot voordeel.
Na 2 maanden te koop te hebben gestaan is ie verkocht.

Zeilen
Mijn Duke 5.9 legt eigenlijk net buiten het bereik.
Maar ik denk dat ik met een grotere vin er toch wel mee zou moeten kunnen varen.
Vinnen
De vinnen van mijn JP Wave 255 passen niet op dit board. De vinbox van de JP is te breed en deze juist te smal voor standaard maat US-Box vinnen.

Loading fin list...