Windsurf Slalom Board HTS Super Fast M uit 2006
Slalom Board
Jaar 2006
Volume 120 L
Bereik 5,5 - 8,5
Breedte 70 cm
Lengte 230 cm
Gewicht 7,0 kg
Vinbox Tuttlebox
Materiaal Carbon Sandwich
Herkomst
In Augustus 2005 Nieuwe gekocht. HTS was toen net begonnen met produceren van boards.
Nadat ik het board had getest er 1 besteld en bij Heiko zelf (eigenaar) afgehaald in Zeeland.
Dit Board is een shape van Marco Copello.
Dit board heb ik gekocht als vervanger voor mijn Fanatic Bee 124Ltd. De Bee heb ik 5 jaar met veel plezier gevaren, maar was aan vervanging toe.

Controle
Dit board heeft erg veel controle, door de diepe concaves is het net of je op een luchtkussen surft. Door de controle kun je erg hard zonder het gevoel te krijgen geen controle meer te hebben. Qua shape zit de Super Fast tussen de Tabou Manta en de Tabou Rocket. Het is dan ook meer een Freerace baord dan een Full-on Slalom.

Gyben
Gyben is met de Super Fast echt een genot, door de smalle tail kun je makkelijk en met veel controle gyben. En ook korte bochten gaan erg makkelijk.

Hoogte Lopen
Dit board is halve en ruime wind erg goed, maar hoogte lopen is niet super, ik weet niet precies waardoor dit komt, misschien is het de rails of de form van de tail. De One-Foot-Off is met ongeveer 44cm is dat best small voor een 70cm board. Het kan ook komen door de ronde dek shape, de voetbanden achter staan daardoor wat meer naar het midden en je kunt dus niet veel kracht op de zijkant zetten. Ok vond ik dat ik realtief grote vinnen nodig had om het board goed te kunnen varen, misschien is de double concave en V in de tail te diep waardoor je veel grip verliest.

Verkocht
Aangezien ik voor wedstrijden toch wel moeite had met hoogte lopen ben ik gaan zoeken naar een ander board, en ben deze al te koop gaan aanbieden. In Juli 2009 verkocht, ik had nog geen ander board, maar de zomer is de beste tijd om spullen te verkopen.
In Augustus 2009 heb ik zijn vervanger, een iSonic 115, gekocht.

Zeilen
Ik vaar deze plank alleen bij relatief weinig wind, met de Daytona's is het een heerlijk slalom setje. Makkelijk gyben en relatief snel.
Vinnen
Helaas moet ik er nu ook aan geloven: Tuttlebox. Het moet sterker zijn.. Nou de vinnen willen er nauwlijks in of uit. En ik moest gelijk nieuwe kopen. Origineel hoort er een Select Lightning Evo 43cm bij dit board, die heb ik toen in 37, 41 en 45cm gekocht, die bevielen niet goed dus, overgestapt naar mijn vertrouwde merk: Hurricane.


Loading fin list...