Windsurf Freerace Board JP Super Lightwind 90 uit 2011
Freerace Board
Jaar 2011
Volume 154 L
Bereik > 7.5
Breedte 90 cm
Lengte 237 cm
Gewicht 8,7 kg
Vinbox Deep Tuttlebox
Materiaal Biax Carbon Sandwich
Herkomst 
In juli 2016 2dehands gekocht via Internet
Had bij de laatste wedstrijden problemen met planeren bij weinig wind met de iSonic 127 en de R-Type 9.5. De regels voor slalom wedstrijden lijken langzaam aan ook 90cm boards toe te gaan staan. Dus wilde ik de beroemde JP Super Lightwind 90 wel eens proberen.
Die zijn nog lastig aan te komen 2de hands. Steeds als er een te koop kwam was ik te laat, en de prijs was ook niet mis.

Mini Formula
De SLW ziet er uit als een mini formula, en zo vaart hij ook. waar de GT85 veel meer een groot slalom was, meer rond outline, is de JP veel rechter. Dus meer oppervlakte en breder achterin. Daardoor kun je langere vinnen varen, daardoor kun je veel beter aanplaneren en pompen. 

Overbodig voor slalom wedstrijden 
Mijn conclusie na een paar dagen er op te hebben gevaren waarvan 2 dagen slalom training in minimale omstandigheden: Niet nodig voor wedstrijden.
Als ik de iSonic 127 met Daytona 9.0 niet in plane krijg gepomped gaan de wedstrijden al lang niet meer door.
Misschien als je ruim 100+ kg weegt kan hij wel nuttig zijn omdat je aan dezelfde 9.5 max zeil maat bent gebonden als veel lichtere surfers.
Maar voor mij win ik te weinig. En als ik dan moet kiezen tussen een 85cm slalom (iSonic) of dit board, dan neem ik de iSonic omdat die als het wel waait veel makkelijker en korter gijpt om de boeien. En voor een 4-2 format wedstrijd kan ik de iSonic 127 inschrijven om daar de 8.0 en 9.0 op te varen, dat zou met de SLW nooit competatief zijn, een 8.0.

Verkocht
Dus hij gaat in de verkoop, en aangezien ze heel erg gewild zijn, was hij snel weg.


Zeilen
Volgens JP is de ideale zeilmaat > 7.5. Dat lijkt me aan de kleine kant. Voor mij was hij bedoelt als lichtweer alterntief voor de iSonic 127. Dus de S-Type 9.5 en Daytona 9.0 er op gevaren..
Vinnen
De Deboichet 56cm leek te klein. De R12 66cm vond ik te groot. Laatste paar keer de Select S11 61cm er onder gevaren, dat leek best goed. Met de Daytona 9.0 misschien zelfs aan de grote kant.

Loading fin list...