Windsurf Slalom Vin C3 Venom v2 40cm uit 2010
Slalom Vin
Jaar 2010
Lengte 40 cm
Vinbox Tuttlebox
Gewicht 568 gr
Profiel 11.63 mm
Materiaal G10
Venom v2
De eerste C3 productie vin, en dan gelijk zn topper. Downwind slalom/speed vin met 3 verschillende profielen, daardoor heel breed inzet gebied: vanaf lage snelheid tot zelf 70+ km/u. Softe tip voor controle. Kleine maatjes: 28 en kleiner zijn erg goeie speed vinnen. De vinnen kleiner dan 38cm zijn erg goeie controle slalom vinnen voor moeilijke omstandigheden. De grotere maten zijn niet mijn favoriet, maar ken jongens die zelfs met de 50cm erg goed varen. De Venom zwakte is upwind varen, zeker bij weinig druk/lage snelheden.

De Venom v2 moet een geupdate versie zijn van de Venom. Ik heb geen verschillen kunnen vinden. Het profiel zou geoptimaliseerd zijn.

Herkomst
In Mei 2011 2dehands gekocht via Internet. Ik was opzoek naar een manier om in zware omstandigheden meer controle over mijn iSonic 111 te krijgen, tijdens slalom training merkte ik dat ik met een 7.0 of 7.3 op mijn iSonic 111 steeds controle problemen kreeg als het echt op max vaarde en de chop/golven hoger werden. De Venom staat bekend om zijn controle, dus toen ik er 2dehands een kon kopen, die maar gekocht om te kijken of dat zou helpen.

Controle
De Venom geeft controle, veel controle en helemaal geen spinouts. Veel controle vinnen (MFC SL, C3 D2, Deboichet SL4) hebben de neiging om bij weinig of plotseling veel druk in een spinout te schieten, daar heeft de Venom helemaal geen last van waardoor je vertrouwen krijgt en dus ook harder durft te gaan.

Verkocht
In September 2013 weer verkocht. Ik vind de grotere Venoms niet goed varen, G10 werkt niet super goed in grotere vinnen. En een 40cm downwind slalom vin voor zware omstandigheden? Als je die vin gebruikt is het water nog relatief vlak en heeft dan geen nut.


Loading board list...