Freerace Zeil
Jaar 2005
Latten 7
Cambers 3
Giek 237 cm
Mast 545 cm
Herkomst
In Maart 2016 bij Vinnetjes.nl gekocht. Wegens mij rug blessure moest ik wat rustiger aan doen, dus was al met de Daytona's van mn vader varen. Vinnetjes.nl had net deze Daytona 9.0 2005 binnen gekregen, zeil was als nieuw! Dus heb hem erbij gekocht, past perfect bij de Daytona 7.8. 

Allrounder
De Daytona 9.0 is echt een perfecte allrounder, ik snap niet dat North ooit heeft gekozen om de range aan te passen in S-Type en RAM. De Daytona is perfect, de RAM en S-Type waren allebei net niet als je het mij vraagt. De nieuwe S-Type SL is weer precies wat de Daytona was.

Power
Mijn gevoel is dat de Daytona 9.0 eerder planeerd dan de S-Type 9.5. Profiel lijkt dieper en doordat er geen cut-out zit in dit zeil heb je gewoon relatief veel power. En hij lijkt ook net iets beter te pompen. Ik moet zeggen dat ik beide zeilen echt nog geen 10x heb gevaren en dus geen 100% zekerheid hier over heb.

Verkocht
Aangezien dit zeil zo goed beviel en de verhalen over de Warp 9.0 LW zo goed waren heb ik die gekocht, hopelijk win ik daar nog net iets meer low-end mee en dan ook nog eens een betere high end controle. 

Masten
Zeil heeft 545cm mastslurf, maar volgens North kan hij op een 490 mast of 460 + Xtender. Ik denk dat ik toch maar voor de 490 + XTender ga. Maar ik ga ook de Race 520 er eens in proberen.

Loading mast list...