Windsurf Freerace Zeil Arrows Duell 8.1 uit 2000
Freerace Zeil
Jaar 2000
Latten 6
Cambers 2
Giek 222 cm
Mast 505 cm
Materiaal Monofilm
Herkomst
Toen ik mijn Cyber Race een keer wilde optuigen bleek dat Latten en Cambers kapot waren. Had ik niet gezien toen ik hem had gekocht, maar nu kon hij niet meer worden opgetuigd. Toen ik liep te balen kwam ik langs een duitser die deze Duell te koop had, compleet met Mast en Giek. De vraag prijs was heel goed en het zeil was in een erg goede staat.

Handelbaarheid
Dit zeil is erg licht, wel 2 cambers, maar toch een smalle mast slurf waardoor je toch heel makkelijk kunt waterstarten. Zeil is toch erg stabiel, ondanks maar 2 cambers. Ook bij veel wind is ie goed onder controle te houden en bij weinig wind planeert ie door zijn geringe gewicht zeer snel aan.

Verkocht
In Augustus 2004 verkocht. Ik had op Zondagavond mijn nieuwe T-Force 8.2 gekocht en de Duell gelijk weer te koop gezet met de mast en de giek die ik had gekocht bij de T-Force. Woensdagavond was ie al weg, en ik had nog meer gekregen dan ik voor de T-Force heb gegeven.

Mast
Ik kocht hem met een North Xcellerator 60. Dat is een IMCS 28 mast. Als snel kwam ik er achter dat er eigenlijk een IMCS 30 in moet. Nou toen maar gaan kijken voor een andere mast. Het werd een Arrows Lance 55. Wat een verschil. Het zeil staat veel beter. Dat verschil in IMCS is erg goed merkbaar. Het zeil reageerd gewoon beter.


Loading mast list...