Surfdag
<< Vorige    Volgende >>
Multimedia
  Movies 

01 mei 2011

BK Slalom (2de dag)
Zelfde voorspelling als voor gisteren, dus weer O/NO en weer veel zon, het blijft bijzonder om dan een wedstrijd te varen. Opkomst vandaag was lager. De wedstrijd leiding had nu een downwind slalom baan uitgelegd: Altijd veel leuker om te varen, na deel is dat als de wind draait de wedstrijd langer stil ligt om alle boeien weer goed te leggen.
Gelijk begonnen met op tuigen van mijn RAM F9 8.4 en 7.3, en heb de mogelijkheid voor de 6.3 open gehouden.

Heat 1
GT85 met RAM F9 8.4 en Deboichet R10 56cm.
Na gisteren wilde ik perse beter starten, mijn start goed getimed en gaan. Ik stap op, pomp en bel direct vol in plane, zit tussen een paar andere surfers, Wolfgang schiet voor me langs en houd dan in, ik planeer door, BEL 17 gaat in eens hoogte lopen en gaat ne voor mij de streep over, als ik er een paar meter over ben gaat de toeter: valse start! Nog een 2de toeter, terugroep en dus opnieuw starten. Hopelijk hebben ze het niet goed gezien en starten we allemaal opnieuw. Wachten op de start streep hook ik de wedstrijd leider roepen: NED-80 eruit, BEL-17 eruit, NED-118 eruit... Helaas gezien.. Niet meer mee starten met de her start helaas. Maar ik was in wel een stuk scherper dan de gisteren. Samen met de andere op een rijtje de heat zitten kijken, we konden er hartelijk om lachen.

Heat 2
Ik had verwacht dat het tempo van de starts iets lager zou liggen, dus een boterham gaan eten. Loop ik terug, zie ik al een Slalom Class vlag op de start boot. Ik zou in de 2de start van deze cycles zitten, dus rennen. Kom bij de wedstrijdleiding blijkt mijn start net te zijn geweest... Het begint lekker vandaag: Start gemist, dat was me nog nooit gebeurt.

Heat 3
GT85 met RAM F9 8.4 en Deboichet R10 56cm.
Start was goed, starte bij pin-end en kwam tussen de top terecht. Heel de heat een mooie strijd met BEL-30 Wim Claasen. Op rechte stuk scheelde het niks, bij de boeien leek hij in de bocht sneller, maar bij het weg varen was mijn excelleratie beter en was de afstand tussen ons weer terug.

Heat 4
iSonic 111 met RAM F9 7.3 en Deboichet SL2 38cm
Start was goed, weer voor de pin-end gegaan, daar waren we maar met 3 surfders, keurig binnen 2 seconden over de streep. Net na de streep een 2de toeter. Vals? Een herstart? Toch maar door gevaren, tot RJ met zijn boot naast ons kwam, echt een Herstart.
2de poing. Weer gestart bij de pin-end, ook dit keer weer netjes strak. Richting 1ste boei mooi ergens in de kop van het veld, ik gok een man of 4 a 5 voor me. Werd bij de eerste gybe binnendoor ingehaald. Maar daarna was het een strakke race, goede gybes. Laatste rak naar de Finish boot was wel behoorlijk ruim en ging erg hard.

Heat 5
iSonic 111 met RAM F9 7.3 en Deboichet SL2 38cm
Heel slechte start, weer een poging voor een start bij pin-end. Ik start altijd achterin om op volle snelheid heel de aanloop te doen. Dat viel nu dus verkeerd uit. De wind net voor de startlijn viel weg, ik viel uit plane net voor ik in het veld terecht kwam en verloor zoveel tijd dat ik 20 sec. te laat over de start ging. Dat werd dus een inhaal wedstrijd. Ik was samen met een andere surfer, de rest planeerde wel weg. 1 iemand viel nog, maar zelf die kon ik niet meer inhalen. Wel gewoon goed gevaren.

Al met al een stuk minder gevaren dan gisteren, minder af hoeven stellen aan mijn spullen, we moesten ook minder lang wachten. Tel daarbij op dat ik heat 1 niet meer mee mocht varen en ik heat 2 had gemist...

Organisatie bedankt. Top weekend, ik heb me goed vermaakt en het was voor mij er leerzaam.
Ik denk dat dit wel eens het mooiste wedstrijd weekend ooit kan zijn geweest, 16 tot 25 knopen wind en strak blauwe hemel en 20 graden het leek wel een tropisch eiland.

Helaas loop ik nu mank, ik heb een keer te veel op een van die scherpe stenen voor het restaurant gestaan.Surfers aanwezig: Robert de Leeuw

11:001.5 uurWind: O/NO
Board:AHD GT 85 - Deboichet R10 M+ 56cm
Zeil:North RAM F9 8.4 - North Platinum(11) 490cm - Maui Sails Carbon 230-290
In het begin leek de set iets minder lekker te lopen, moest ook even wennen aan de giek. Deze Maui Sails is iets breder dan de AL360. Ook zijn de trapeze touwtjes op de giek langer, dus moest even zoeken naar de beste trim. Daarna liep hij goed, kon mannen als Wim Claessen goed voor blijven. Gijpen gingen ook in de harde vlagen goed, al had ik soms wel erg veel ruimte nodig.

14:001.5 uurWind: O/NO
Board:Starboard iSonic 111 - Deboichet SL2 38cm
Zeil:North RAM F9 7.3 - North Platinum(09) 460cm - AL360 E3 Carbon 210-270
Met de SL2 liep het setje ook in de chop een stuk fijner dan de vinnen die ik gisteren had (SL7 35, SL4 38 en S07 39). Wat kan ome Deboichet toch lekker vinnen maken. Oke, ik wil nog iets meer demping, maar overal was dit al erg lekker. Wel even trapeze touwtjes gewisseld van 26 naar 28 inch, daardoor stond ik iets verder van mijn zeil en was mijn controle een stuk beter. Snelheid was ook best lekker, als zal hij met meer controle alleen maar meer wordt.