Windsurf Slalom Zeil North RAM F9 7.3 uit 2009
Slalom Zeil
Jaar 2009
Latten 7
Cambers 4
Giek 212 cm
Mast 484 cm
Materiaal Monofilm, XPly, Triax
Herkomst
In december 2010 overjarig gekocht in Duitsland. Het is hetzelfde zeil als mijn 8.4.

Switch-cam
De North Sails RAMs kunnen allemaal met 3 of 4 cambers worden gevaren. De meeste mensen varen ze met 4, ook in de tests worden ze nauwlijks met 3 getest. Ik heb mijn RAM F8 in het begin altijd met 3 cambers gevaren en ben ook met deze F9 begonnen met maar 3 cambers. Aangezien mijn Gybes nog niet van dat nivo zijn is handeling voor mij nog belangrijker dan snelheid. Na een paar keer met 3 cambers ben ik gaan testen met 4 Cambers. Dat maakt vind ik een heel verschil. Het profiel is een heel stuk dieper en bij het omslaan van de Cambers is de klap op je armen een heel stuk harder, met 3 cambers gaat dat een heel stuk gemoedelijker.

Snel
Dit ziel is lekker snel, en erg lang te houden. Zeker met 4 cambers, dan voel je echt de power van het zeil, het aanplaneren is beter, maar ook de high end wordt een heel stuk beter.

Handling
Zoals ik al schrijf is er behoorlijk wat merkbaar verschil tussen 3 of 4 cambers. Met 3 is de handeling/camber omslag behoorlijk goed, niet zo goed als bij mijn Daytona, maar zeker niet erg zwaar. Zet je de 4de camber erbij, is het profiel dieper en is bij de gybe de omslag van de cambers veel groter, veel merkbaarder en daarmee ook lastiger. Maar de Cambers roteren heel makkelijk of je er nu 3 of 4 in hebt zitten.

Verkocht
Na aanschaf van mijn Warp 7.8 deze te koop gezet en vrij snel verkocht.

Masten
Er moet een North Sails 460cm mast in, ik kan zowel mijn Gold als mijn Platinum gebruiken, al zal ik meestal voor mijn Platinum kiezen.

Loading mast list...