Surfdag
<< Vorige    Volgende >>

27 november 2011

En nog een dagje surfen
3de dag op rij surfen, en dat in November, zeldzaam, maar na weken nauwlijks wind wel heel lekker.
Ik had gekozen om laat te gaan surfen, in de ochtend hielden ze ZW en dan 6 a 7 Bf. Na 13:00 zou de wind snel draaien naar W/NW en afnemen naar 5 Bf. Er zijn bijna geen spots waar beide windrichtingen echt fijn zijn. Zo-ie-zo is het niet prettig om op het water te zijn als de wind draait. Dus gekozen om na 13:00 op de Grevelingendam te gaan varen als de wind was gedraait. Dat was een goede keus. Wind was iets minder dan ik had gehoopt, maar de zon ging zelfs nog schijnen, en dat is wel lekker.

JP FSW 84 Pro met Ice 5.3
Eerste keer met de JP FreestyleWave 84 Pro. Begonnen met mijn Ice 5.3. Meeste jongens stonden nog met 4.7 op het water, maar wind was afnemend voorspeld. Na snel optuigen en surfpak aantrekken het water op. Was direct volle bak. Wind nam na een paar rakjes flink toe rond een bui. Bui was zo heftig dat ik niets meer zag een naar de kant moest om even te schuilen. Na de bui begon de wind af te nemen, eerst was het nog best goed, maar later met minimale trim gevaren. Toen ik een keer stil viel direct naar de kant gegaan voor een groter zeil.

JP FSW 84 Pro met Duke 5.9
Ik was snel met het optuigen van mijn 5.9. Maar toch was de wind nog minder dan 15 minuten eerder. Nog wel een tijdje lekker gevaren, maar te snel was het weer minimaal planeren, en daarvoor waren mijn trapeze lijntjes eigenlijk te lang.

Op zich een goed keus geweest om te wacht tot de wind was gedraait. Lekker dagje rustig aan doen na 2 dagen knallen met slalom spullen. Voldaan naar huis gereden. Winter zou nu mogen beginnen, ik heb een paar dagen rust nodig.Surfers aanwezig: Robert de Leeuw

13:300.75 uurWind: W
Board:JP Freestyle Wave 84 Pro - Mistral Freestyle 23cm
Zeil:North Ice 5.3 - North Gold 430cm - Chinook Pro 1 Alloy 165-227
Eerste keer op mijn JP FreestyleWave 84 Pro. Wind was in het begin even erg hard, maar later al snel veel minder. Board voelde anders dan mijn oude FSW 84, lijkt een hardere rail te hebben, strakker te draaien op een golf. Paar kleine sprongetjes kunnen maken.

14:300.75 uurWind: W
Board:JP Freestyle Wave 84 Pro - Mistral Freestyle 25cm
Zeil:North Duke 5.9 - North Platinum 430 - Chinook Pro 1 Alloy 165-227
Wind was een beetje minimaal, kon wel planeren, maar niet echt genoeg om board echt lekker te kunnen testen.