Surfdag
<< Vorige    Volgende >>
Multimedia
Fotos   

16 juni 2012

Super zonnig dagje zee: Raceboard training
Weer goeie wind voorspelt, er was ook WWT, maar had meer zin om met mijn maatjes wat vrij te varen op zee.
Bij aankomst waren de meeste met of 6.0 a 6.5 wave/freeride aan het varen of met 6.5 a 7.5 slalom setjes.
De zon scheen weer heerlijk. De wind was vrij constant voorspelt, beetje up-down, maar niet veel.

Ik was samen met Rob en Peter gereden om gezellig samen te gaan varen. Rob wilde eigenlijk niet op zee, durfde niet. Ik heb Laura hem even laten over tuigen:
Ik: "Laura, ga jij vandaag op zee varen?"
Laura: "Ja :)"
Ik: "Hij durft niet op zee!" (Wijzend naar Rob)
Laura: "Mietje"
Rob: "Oke, ik ga wel"
Heerlijk hoe snel iemand zich kan laten overtuigen door een mooie blonde meid!!

Ik had geen zin in slalom, en had mijn 6.7 Duke niet meegenomen. Dus de 5.9 opgetuigd, omdat ik twijfelde of die groot genoeg zou zijn mijn S-Type 104 ipv de FSW 84 gepakt die ik normaal zou gebruiken.

S-Type 104 met Duke 5.9 en Select eagle 41cm
Setje liep opzich lekker, voetbanden stonden in het begin nog te groot (winter-schoenen-stand). Wind was aan de kant minimaal, verderop ging het best lekker. Boadje liep lekker, alleen die neus zo laag boven het water is soms best eng: Niet kijken, maar gewoon varen, gaat toch wel goed.) Soms een spinout, vin leek wat klein voor zo weinig wind.

Na een tijdje zakte de wind wat in, veel surfers gingen naar de kant om iets te eten en evt om te tuigen. Even met Jeroen overlegt, ja, we gaan de raceboards pakken. Mooi moment om mijn Power Sails MX Race 7.5 eens op te tuigen en te testen.

Fanatic Cat met Power Sails MX Race 7.5
Optuigen was even kort zoeken. Gelukkig waren er wat oude rotten die dit soort zeilen nog kenden en wat tips hebben gegeven. Wat is dat monofilm dun! Ik en Jeroen kozen er voor om de boards gewoon binnen de blokken dam te water te laten en hoogte lopend de zee op te gaan, het zijn tenslotte raceboards. Met mijn carbonzwaard helemaal uit was ik met een keer overstag uit de baai. Samen met jeroen hoogte lopend richting de Kouse, daar om een boei en ruime wind terug naar waar we normaal achter de blokkendam te water gaan. Het verbaasde me dat ik Jeroen steeds voor was. (Jeroen heeft jaren lang wedstrijden op dit soort boards gevaren, en zijn One-Design is een stuk nieuwer dan mijn Cat) Daarna halve wind richting de vuurtoren en weer liep ik weg. Het moet die MX Race zijn, die heeft minder loose-leech dan de Challanger Sails 7.8 van Jeroen en daarmee minder power verliest. Het was echt genieten. Heb nog een aantal rakken met de andere surfers mee gevaren, Jeroen en Menno op hun slalom setjes hield ik niet bij, maar de freeride setjes gingen net zo hard of nauwlijks sneller. En wat loopt die Cat ongelovelijk rustig. alleen gyben met dat lange ding is een hele toer. Ik heb me echt erg goed vermaakt op de CAT, niet verwacht dat het zo leuk zou varen. Je kunt gewoon met andere me varen, maar ook besluiten om heel hoog of heel ruim te varen om ergens anders naar toe te gaan.

Wind was langzaam aan weer toegenomen, dus met de 7.5 kon ik echt alleen nog hoog en ruim varen, halve wind ging niet meer, de CAT opgeruimd en nog even varen met mijn kleine setje.

S-Type 104 met Duke 5.9 en Select eagle 41cm
Terug op de S-Type 104 was even wennen, Wow, wat is dat bewegelijk en levendig. Heerlijk. Nog even een half uurtje relaxed gecruised, wat gesprongen en op tijd gestopt. Morgen Regiocup en moet nog wel energy over hebben.

Het was een top dagje, gezellig met zo veel bekenden. Heerlijk zonnetje, wind was helaas net iets minder gehoopt, maar daardoor wel de CAT met MX Race 7.5 gevaren: Geweldig.Surfers aanwezig: Robert de Leeuw, Ronald (RonVo), Jeroen Kuik, Peter (metPeter), Marius (SurfinTwin), Menno (flappie), Hans (Hansie), Rob Boons

12:001 uurWind: W/ZW
Board:Starboard S-Type 104 - Select Eagle 31cm
Zeil:North Duke 5.9 - North Gold 430cm - Chinook Pro 1 Alloy 165-227
Zeil was aan de kleine kant, maar eenmaal in plane heerlijk licht. Wel soms een spinout met de vin, misschien beetje aan de kleine kant voor deze lichte wind.

13:302.5 uurWind: W/ZW
Board:Fanatic Ultra Cat - Mistral OneDesign 33cm
Zeil:Power Sails MX Race 7.5 - North Gold 490cm - AL360 E3 Carbon 210-270
Met het zwaard ingeklapt was het heel erg lekker, voetbanden staan misschien nog wel erg groot. Ik kon/durfde heel erg ruim downwind. Halve wind kon ik de freeriders bij houden. Gyben ging ook niet slecht. Alleen hoogte lopen met het grote carbon zwaard uit was een uitdaging, board ging eerder recht tegen de wind in dan dat ik mooi schuin hoogte kon lopen. Misschien eens een gewoon wit zwaard op de kop tikken.

17:000.5 uurWind: W/ZW
Board:Starboard S-Type 104 - Select Eagle 31cm
Zeil:North Duke 5.9 - North Gold 430cm - Chinook Pro 1 Alloy 165-227
Setje liep lekker, wind begon echter snel af te nemen. Soms minimaal planeren, soms lekker gepowered. Vin gaf af en toe spinout. Opzich wel een lekkere combo.