Raceboard Board
Jaar 1987?
Volume 210 L
Breedte 65 cm
Lengte 375 cm
Vinbox US-Box
Herkomst
Dit is de oude Ultra Cat van Rob (TAFKAS) na zijn overlijden zijn zijn surfspullen door zijn maten verkocht. Ik heb zijn oude Cat gekocht. Was schijnbaar erg dierbaar voor Rob. Ik vaar er op om hem te leren en omdat het z'n leuk en fijn board is.

Wat is raceboard varen leuk. Eerste keer gevaren met mn Warp 8.6, geen succes, was eerste keer en gelijk halve meter hoge golven op zee. Was te veel wennen aan zn lang smal ding. Daarna nog heel veel gevaren met mijn R-Type 9.5. Heel erg leuk. Wat kun je snel op tour tocht met zn board. Met een Slalom vaar je vooral halve wind en kom je nergens. Met een Raceboard ga je veel meer op avontuur. De Cat loopt, zeker door het brede carbon zwaard erg goed hoogte. De oude cats blinken vooral uit in rust downwind. 25+ knopen op mn 2de dag raceboard en dan met 9.5 op de brouwersdam vol downwind. No problem. De Formula boys stonden helemaal uitgehaakt en keken heel bang.

Verkocht
Ik had voor het WK een Equipe als 2de board gekocht. Duidelijk een beter board, maar ook duurder. Voor ik de Equipe weer had kunnen verkopen kreeg ik een CAT 380 aangeboden (1 van de 2 beste raceboards van voor 2010) voor een prijs waarvoor ik hem niet kon laten liggen. En toen lagen er 3 van die lange dingen in mn garage. Opruiming gehouden... Deze Ultra Cat en de Equipe snel verkocht. Liefhebbers genoeg.

Zeilen
Ik heb vooral met mijn R-Type 9.5 op dit board gevaren, maar voor hard weer had ik mijn MX Race 7.5. Heb 1x mn Warp 8.6 geprobeerd, maar dat was geen succes, te zwaar.
Vinnen
Bij de koop zat er een 33cm Mistral One-Design vin bij. Kon echter al heel snel een 40cm US-Box op de kop tikken (zeldzaam!). Vooral met die 40cm gevaren, hoogte lopen was daarmee veel beter


Loading fin list...