Surfdag
<< Vorige    Volgende >>

23 juni 2012

Zonnig dagje op zee, eerste keer zandbank
Onderweg scheen de zon al heel te tijd en ook op de dam was het heel erg mooi, blauwe hemel en mooi windje.
Het was weer vol met bekenden, meeste waren al op het water alleen Laura zat in de auto te lezen. Even kletsen, wat hebben ze opgetuigd. Jurjen 6.3, Menno 5.3. Oke, ik zou kleiner verwachten. Even naar het water gelopen, veel 4.7 en 5.3. Ik denk er over om 4.7 op te tuigen. Pak al mijn spullen uit de kar en wil beginnen met optuigen, komen Niels en Ronald net het water af: 4.7? Te klein! Oke, dan maar 5.3.
Snel optuigen en eindelijk het water op.

JP FSW 84 met Ice 5.3
Perfect, opstappen en weg varen, lekkere druk in het zeil. In de vlagen kon ik makkelijk met 4.7, maar de 5.3 was nog niet te groot. Tussen de vlagen was 5.3 perfect om nog net door te planeren. Maar wat was het een tamme bedoeling, boardje liep langzaam, rustig en het leek wel vlak water. Na de extreme omstandigheden van gisteren lijkt dit echt super tam. Heerlijk cruisen. Na een pauze waren Jurjen en Menno ook aan de kant, die zaten heel de tijd al op de zandbank. Ik ben nog nooit op de zandbank geweest. Ik vind het te ver, kom je in problemen zit je te ver van de kant. Maar het weer is wel erg uitnodigend en stabiel, dus na de pauze met Jurjen, Menno en Benny mee naar de zandbank. Wat een eind. Je stapt af, water tot je knieen en na een stuk verderop is het pas echt droog. Het is er vandaag wel heel erg mooi. Stel je voor, je staat op een zandbank, niet groot, net wel net niet onderwater. Dichtsbijzijnde land is 2 km verderop. Overal water, enige geluid is de wind en de zee. Strak blauwe hemel, mooie schittering op het water. Ik heb echt even staan genieten.
Daarna wat gevaren op de golven/deining achter de zandbank, met 1,5 tot 2 meter hoge golven was dit best hoog en een nieuwe ervaring. Helaas was het niet echt mooie voor golfrijden, de pogingen die ik deed gingen ook niet geweldig. De Freestyle wave is gewoon te plat voor goed waverijden. Toen de wind ook nog wat in kakte even gestopt om naar de andere te kijken en te genieten van deze mooie plek. Toen Benny lag de waterstarten kwam er een grijs/bruin koppie in de golven te voorschijn: Zeehond.
Benny stopte ook, vond de wind ook te weinig worden en we moesten nog een heel eind terug. Samen door het ondiepe gelopen... En toen het goed diep leek voorzichtig op gestapt en voorzichtig weg gevaren, kan namelijk altijd nog een stukje zandbank tegen komen in het ondiepe. Na een heel lang rak terug even gestopt voor wat drinken. Mooie ervaring rijker.
Daarna nog wat gevaren dichter bij de kant. Beetje op tijd gestopt, morgen Schotsmancup, dus energy overhouden.

Het was echt een heerlijk dagje, heel de dag zon, heel de dag een goeie wind. Niks omtuigen, heel de dag met 1 setje gevaren. Vooral de zandbank met dit weer was een ervaring. De golven aan de andere kant waren niet heel boeiend. Maar als het weer eens dit soort weer is, ga ik er echt even Yoga doen, z'n mooie plek vraagt er gewoon om.Surfers aanwezig: Robert de Leeuw, Jurjen, Marius (SurfinTwin), Menno (flappie), Ronald (RonVo)

12:304 uurWind: ZW
Board:JP Freestyle Wave 84 Pro - Select Wave Warrior 24cm
Zeil:North Ice 5.3 - North Gold 430cm - Chinook Pro 1 Alloy 165-227
Super lekker, setje liep lekker, vroeg planeren en controle in de hardere vlagen. In de golven achter de zandbank merkte ik wel dat het golfrijden op echte golven met zn fast-tail freestylewave niet echt top is. Hij wil gewoon niet zo lekker de bocht in.