Surfdag
<< Vorige    Volgende >>

14 juli 2012

Raceboard Training
Na gisteren een mooie avond te hebben gemist, vanmiddag even een paar uur het water op om te oefenen/trainen op mijn raceboard.
Met het WK in aantocht moet ik toch echt wat trainen en mijn techniek verbeter om niet helemaal voor gek te staan. Dus doel vandaag, beetje trim verbeteren, meer gevoel voor het board krijgen. Mijn 2de aandachtspunt voor vandaag, en ook de komende weken denk ik: Overstag, dat duurt te lang, te onstabiel, dat moet sneller, daar kan ik veel tijd winnen. Raceboard training, dus alleen de Cat met mijn 9.5 meegenomen, heerlijk om eens zo weinig mee te nemen. Aangezien ik echt alleen wilde trainen met mezelf afgesproken maximaal 2 uur te varen, daarna leer je toch niet veel meer en ga je meer aanslag plegen op je spieren en die wil ik trainen en niet slopen in aanloop naar het WK. Ik ga proberen vaker 2 uur te varen.

Bij aankomst regende het een beetje. Er was 1 iemand op het water en Meindert stond bij zijn auto te twijfelen wat te doen. Voor mij geen twijfel, pak aan, optuigen en varen, mooie van een raceboard, je kunt in ongeveer elke omstandigheden varen.

Fanatic Ultra Cat met R-Type 9.5
Wind was vlagerig, viel soms bijna helemaal weg. Begonnen met een rondje rond de eilanden, even de haven van Herkingen in gevaren. Daarna een race-je met een Catemaran naar de catamaranclub, en hoogte lopen naar de botenhelling, mooi trainings rondje. Veel overstag gegaan, paar mooie downwind rakken. Geoefen met verschillende voetband posities. Het lijkt dat bij veel wind het board harder loopt in de allerachterste voetbanden, het voelt iets minder stabiel, maar lijkt sneller. Dat moet ik eens meten met een GPS of een trainings maatje. Even de kant op voor een slokje en een hapje. Gelijk een setje verstelbare trapeze touwtjes op mijn giek gezet, meer trim mogelijk heden. Wind was even weg toen ik weer het water op ging, perfect om lichtweer trim en houding te oefenen. Board op zijn rail laten lopen, wat efficienter en sneller moet zijn lukt ook steeds beter. Ik moet nog wel leren wat de beste hoek is, maar dat kan ik nooit alleen vinden, dat zal ik hopelijk op het WK wel van iemand leren. Nog een rondje tussen de 2 delen van het eiland door, weer langs de haven van Herkingen via Restaurant Meerzicht en weer hoogte lopen naar de Botenhelling was oefen rondje 2. Laatste half uur vooral geoefend op hoogte lopen, naar boeien en overstag. Mijn CAT heeft wel nieuwe grip nodig, hij is niet super glad, maar kan wel een beetje extra grip gebruiken.

Het is jammer dat het een beetje regende, maar het was lekker en leerzaam vandaag. Morgen middag hopelijk weer wat trainen.Surfers aanwezig: Robert de Leeuw

11:302 uurWind: ZW 6/20 kts
Board:Fanatic Ultra Cat - Pro-Limit RS 40cm
Zeil:North R-Type 9.5 - North Platinum(11) 490cm - Unifiber Freerace/Slalom 220-280
Setje liep goed, controle, snelheid, kon goed hoogte lopen. Zwaard lijkt in de hardste vlagen te groot, toch eens ergens een hardweer zwaard scoren om te testen. Het lukt al beter om het board upwind op de rails te laten lopen, 2de uur met langere trapeze lijnen gevaren, dat voelde beter. Board lijkt harder te lopen als ik de achterste voetband gebruik en mijn voorste voet net iets achter die voorste voetbanden zet. Moet ik eens meten met GPS of een trainingsmaatje. Overstag gaat ook steeds beter