Lichtweer raceboard training: Schade en Schande
Eindelijk weer tijd en een beetje wind, perfect om nog even een paar uur lichtweer training te gaan doen.
Even bij mijn ouders op Kabbelaarsbank gaan varen en daar even mee gegeten.

Het ene Mistral zwaard is het andere niet
Mijn vader heeft nog steeds zijn oude Mistral Malibu S, en die heeft ook een zwaard, leek mij een handig zwaard als hardweer zwaar voor mijn equipe. Dus zijn zwaard gepakt, lijkt zelfde systeem, steek hem in de Equipe, past! En toen zat het zwaard vast. Kon hem niet helemaal in en uitklappen. En hij wilde er al zeker niet uit. Oeps! Na even kijken en prullen, geen beweging in te krijgen. Dan maar de volledige zwaardkast demonteren. Heel voorzichting, maar het is gelukt, alleen een scheur in de bevestigingsstrip van de zwaardkast rubbers. Dus die maar niet terug gemonteerd. Ja hoor, de gelijdings dopjes van de Malibu S zitten een stuk dichter bij elkaar dan bij de Equipe. Verder ziet het zwaard er hetzelfde uit. Nooit meer proberen. Schande

Equipe met R-Type 9.5
Aan de kant was weinig wind, maar verderop het water was er wel degelijk genoeg wind om te planeren. Jan was met Formula ook vollop in plane. Het board liep niet echt lekker. Zonder de afdichtrubbers van het zwaard kwam er een een sloot water door de zwaardkast omhoog wat duidelijk remde. Wel heerlijk gevaren, veel overstag en gybes geoefend.

Schade
Terug op de kant zag ik net voor het Milstral logo 2 scheuretjes dwars over het dek. Ik ben volgens mij helemaal niet gevallen. Al heb ik wel een keer op de neus gestaan. Mmmm. Dat wordt repareren.

Leerzaam dagje, krijg een beter gevoel bij het board, helaas schade gevaren vandaag, morgen de Cat dan maar mee nemen.

Kabbelaarsbank

17:00 1.5 uur Wind: W/NW
Board: Mistral Equipe - Mistral Freeride 44cm
Zeil: North R-Type 9.5 - North Platinum(11) 490cm - Unifiber Freerace/Slalom 220-280
  Lichtweer training, zonder de rubberstrips aan de zwaardkast loopt het board duidelijk minder goed. Buiten dat ongemak lekker gevaren, leerzaam. Begin steeds beter mijn weg/evenwicht/gevoel op de Equipe te krijgen.