Verkenning WK Locatie: Medemblik
Via facebook had Saskia gevraagd wie er wilde komen trainen op Medemblik. Oei dat is ver weg, maar wel een perfecte gelegenheid om de WK locatie eens te verkennen voor het circus over 2 weken echt los gaat en er 400 surfers rondlopen/varen.
Er was droog weer met een knoop of 12 a 15 wind voorspelt, dus traveling super light: Alleen de CAT en 9.5 meegenomen. Equipe moet eerst worden gefixed.
De reis viel mij mee, nog geen 1 uur en 45 minuten.

WK Locatie
De WK Locatie is een heel mooi groot grasveld, met een relatief klein zandstrandje met daarvoor een lijnen met boeien voor de kinderen (hopelijk halen ze die weg voor het WK, stuk makkelijker.) Het licht net ten zuiden van het Regatta Centrum. Aan de anderekant van de parkeer plaats, dus met een minuutje lopen ofzo bij je bij de gebouwen van het Regatta Centrum en de haven daar. De WK locatie licht aan een baai met een relatief smalle ingang, aan beide zijden een 1 meter hoge stenen dam. Aan de noordkant staan er bomen en een gebouw, de zuid kant is best vrij. Op de kant staan er wel wat hoge bomen. Met Westenwind zoals vandaag is er aan de kant relatief weinig wind, en zal het wel een chaos worden bij het opkruisen om weer aan de kant te komen door de smalle opening.
Het grasveld is groot, maar heb begrepen dat het in 2 stukken wordt verdeelt, camping en matriaal opslag, en dat met bijna 400 surfers maakt het een heel erg drukke locatie.
Het water, zo ver ik ben geweest is overal diep. Met Westenwind is het aan de kant heel erg vlak en verder op het water heb ik geen chop hoger dan 20cm gezien.

Fanatic Cat met R-Type 9.5
Had per abuis de One Design vin onder de Cat gezet, maar om die toch eens te testen er toch mee gaan varen. Viel helemaal niet tegen. Had alleen het idee dat halve wind en aanplaneren duidelijk slechter waren dan met de 40cm. 3x het water op geweest, paar keer extra de baai in en uit gevaren. Vooral beetje rond gevaren om orientatie op het water te leren, waar zit je ongeveer als je naar de kant kijkt. Er zijn gelukkig veel makkelijk te herkennen molens, kerken en schoorstenen aan de kant om je te orienteren. Laatste keer gingen we met z'n 4-en het water op, ik, Cindy, Saskie en een van de Technos. Eenmaal downwind wilde ik een stukje hoogte lopen om bij Saskia te komen die later het water op kwam. Zat mijn mastvoet vast. Hij lijkt onder de knop klem te zitten. Kreeg er geen beweging in. Zeil los, hielp ook niet. Dus dan maar naar de kant. Met de mastvoet achterin loopt het board een heel stuk slechter hoogte, en is veel vermoeiender. Eenmaal op de kant kreeg ik nog geen beweging in de mastvoet. Thuis maar eens op mijn gemak los maken, misschien moet heel de mastrail er wel even af.
Het was mooi geweest. Tijd om in te pakken en naar huis te gaan.

Het was goed om een keer op Medemblik te zijn geweest, aangezien het nu nog rustig was en dus makkelijk om je weg te vinden. Het zal over 2 weken wel behoorlijk chaos zijn. Fijn om al even op het water te zijn geweest, zeker terug naar de kant is het even zoeken waar je nou precies de baai in kunt varen en waar de wind weg valt etc. Nuttig en erg gezellig dagje.
Wel balen dat ik met 2 dagen varen mijn beide raceboards nu in de garage heb liggen voor onderhoud :-(

Medemblik

13:00 2 uur Wind: W 8/16 kts
Board: Fanatic Ultra Cat - Mistral OneDesign 33cm
Zeil: North R-Type 9.5 - North Platinum(11) 490cm - Unifiber Freerace/Slalom 220-280
  Ik had, ongepland, de One-Design vin onder mijn Cat gedaan. Niet de beste combi met de 9.5 zou ik denken. Hoogte lopen ging goed, downwind kwam ik voor mijn gevoel niet echt snel in plane. Hoogte lopen ging daarin tegen juist verbazingwekkend makkelijk, ook in hardere wind. Na een tijdje halve wind varen, dat niet helemaal super ging met de kleine vin wilde ik hoogte gaan lopen richting Saskia om daarna samen wat te trainen. Kreeg mijn mastvoet niet meer naar voren. De mastvoet zat klem onder de verstel knop, geen beweging in te krijgen. En dat een heel eind vanaf de kant. Dat was hoogte lopen met de mastrail achterin, niet echt prettig en gaat ook niet snel.