Regiocup Zuid - Dag 1: Zwaar
De avond er voor terug gekomen van vakantie, dus na een dagje auto rijden niet top fit.
Heel de dag mooi weer, maar harde wind en op zee dus erg zwaar

Ik was redelijk op tijd, 2 setje klaar gelegd: iSonic 101 met Warp 7.0 en iSonic 111 met Warp 7.8.
Voor de eerste heat leek de wind al stevig toegenomen, dus eerst kort met de 7.0 het water op om af te stellen.
Veel toppers stonden met 7.8 op het water.

Begonnen met iSonic 101 en Warp 7.0 en later met S-Type 104 en Warp 5.7 gevaren.

Eliminatie 1
Voorronde: Ging niet lekker, start was veel te laat, was als een van de laatste over de start. Haalde iemand in die was gevallen, maar daar bleef het bij.
Loosers Final: Op tijd bij de start, had er zin in, zat best goed in de countdown, harde vlagen, veel snelheid. Veel te vroeg: Valse start en er uit!

Eliminatie 2
Voorronde: Ik moest echt omtuigen, 7.0 was gewoon te groot en had honger, dus moest echt eten, daarom de voorronde gemist.
Loosers Final: Ik was laat bij de start, dus dat werd een inhaal race, nog wel enkele mensen ingehaald, maar echt goed ging het niet.

Eliminatie 3
Voorronde: Wind nog meer toegenomen. 5.7? Ik kon mijn zeil wel houden, maar mn trim was niet goed, lukte niet om het board gewoon te laten lopen.
Loosers Final: Moe, dus stond er niet goed op, start niet geweldig, hard vechten om mn board op het water te houden, trim stond nog steeds niet goed. Laatste rakken geen kracht meer in mn armen, laatste meters met kramp gevaren.

Het was zwaar, heel zwaar. Wind was hard en ik niet fit. En dan ook nog op zee met flinke golven, maakte het allemaal niet makkelijker.
Was wel heerlijk weer, maar voor mij meer iets voor een waveboardje.

De Kouse

11:30 2 uur Wind: N/NO
Board: Starboard iSonic 101 - C3 Venom v2 36cm
Zeil: North Warp F2009 7.0 - North Platinum(09) 460cm - Neil Pryde X9 180-230
  In het begin goed, controle, snelheid, zoals ik met deze set gewend ben. Maar al heel snel te groot. Kon het board gewoon niet lekker laten lopen. Te weinig kracht in mn armen, te harde wind?
14:00 2 uur Wind: N/NO
Board: Starboard S-Type 104 - C3 Venom 32cm
Zeil: North Warp F2010 5.7 - North Gold(b) 400cm - Neil Pryde X9 180-230
  Ai, zelfs deze set had moeite, golven werden hoog, en down ruim downwind. In het begin was de druk in mn zeil nog aan de lage kant, maar aan het einde van de laatste heat kon ik mn 5.7 al niet meer dicht houden. Te moe.