Ochtend sessie op zee
Er was alleen tot half 11 wind voorspeld. Mijn wekker vroeg gezet. (niet mijn ding, maar je wil iets) Gelukkig, toen ik wakker werd was de verspelling verbeterd, tot 1 uur wind, ff snoozen en rustig aan doen. Om 9:00 aan de brouwersdam, en dat op zondag.

Helaas kwam kees net de kant op met de melding dat 5.3 voor hem aan te kleine kant is. Kees weegt echt wat minder dan ik, dus 5.3 en de Quad zat er voor mij niet in. Martijn was met 6.3 aan het planeren, dus dan de 5.9 maar pakken.

JP FSW 84 met Duke 5.9
Heerlijk, meestal ruim voldoende druk, in de harde vlagen goed te houden en in de wind gaten meestal nog net planeren. Dus heb me prima vermaakt. Toen ik Kees een Shove-It zag doen, dacht ik: ook eens proberen. 2x ingezet. Best vreemd omdat je recht op je board staat en dus ook aardig plat land. Tenminste ik lande plat.
Na een boterham leek de wind een stuk minder, nog wel ff het water op geweest, maar dat was vooral dobberen, tijd voor iets groters

iSonic 101 met Duke 6.7
Aangezien mijn 7.8 nog niet terug was van de zeil reparatie, was de beste keus weer de 6.7. Dit keer de iSonic 101 er onder met de Eagle 35cm voor meer freeride gevoel. Heerlijk cruisen, lekker weer, genoeg wind om lekker te planeren. Veel gybejes geoefend al vind ik die best lastig om door te planeren met de Duke 6.7. Je mist denk ik toch iets power. Toen tegen 2 de wind nog verder in kakte gestopt, energy was ook wel op.

Het was lekker, water en lucht zijn heerlijk warm, had makkelijk in mijn shorty kunnen varen vandaag. Met dit lekker weer maakt het ook niet uit als je valt, dus dat heb ik dan ook genoeg gedaan. Lekker dagje, al was het jammer dat de wind niet net harder was zodat ik mijn 5.3 met de Quad had kunnen proberen.

Blokkendam

Aanwezig: Alex, Anita, Jurjen, Martijn (Volvosurfer), Menno (flappie)

09:30 2.5 uur Wind: W/ZW
Board: JP Freestyle Wave 84 Pro - Mistral Freestyle 25cm
Zeil: North Duke 5.9 - North Gold 430cm - Chinook Pro 1 Alloy 165-227
  Setje vaarde weer goed, was wel behoorlijk vlak, dus zoeken naar schansjes, wel paar mooie hoge sprongen gemaakt.
12:30 1.25 uur Wind: W/ZW
Board: Starboard iSonic 101 - Select Eagle 35cm
Zeil: North Duke 6.7 - North Platinum(09) 460cm - Neil Pryde X9 180-230
  In de hardere vlagen liep het goed, maar bij de mindere vlagen wat moeite met hoogte lopen. Ook gijpen doorplaneren was niet een mega succes.