Met de zon kwam de storm
Na een bezoek aan de fietsenwinkel relatief laat in zeeland, dacht ik. Iedereen was laat en stond nog op de kant te kletsen.
Wind leek wat tegen te vallen. Kees ging meten: 20/24 knopen.

JP FSW 84 Pro met Ice 5.3
Aan de kant achter de dam geen wind, verder op harde vlagen. Dus op het water blijven en zeil iets strakker. Zeker in het beginnen stonden er veel mooie golven. Springen met links voor ging nog erg goed, was even geleden dat ik op zee was geweest.
Vloed was al voorbij, en de golven werden lager en minder stijl. Van een op het andere moment waaide de wolken weg, hemel werd blauw en de wind ging AAN! Na een paar rakjes was het duidelijk, niet te houden.
Snel alles afgetuigd, boterham eten en twijfelen. 4.2 of direct 3.7.

AHD Power Wave 253 met Voodoo 3.7
In het begin vlagerig, moeilijk weg komen aan de kant, maar op het water goed. Al snel nam de wind toe en was het verder op het water overleven in de vlagen.
Veel surfers stonden al op de kant omdat ze het niet meer te doen vonden. Soms stonden er mooie golven om te springen of proberen te golf rijden, al was dat met deze wind lastig.
Geëindigd met een hoge spring die ongeplande een back-loop werd, daar schrok ik van, nog een vlaag en met een klap terug richting water, setje maar losgelaten.

Heerlijk om weer een dagje zee/storm te hebben gehad, zeker toen de zon er bij kwam was het heerlijk weer.

Blokkendam

14:15 2 uur Wind: Z 18/25 kts
Board: JP Freestyle Wave 84 Pro - Select Wave Warrior 24cm
Zeil: North Ice 5.3 - North Gold 430cm - Chinook Pro 1 Alloy 165-227
  Kon altijd planeren, de 24cm Wave Warrior was soms aan de kleine kant. Beetje meer moeite met hoogte lopen, wel rust, en in de vlagen niks te groot.
16:45 1.5 uur Wind: Z/ZW 30/45 kts
Board: AHD Power Wave 253 - Select Wave Warrior 22cm
Zeil: North Voodoo 3.7 - North XC65 380cm - Chinook Pro 1 Alloy 150-212
  Extreme wind, tussen de hardste vlagen best te doen. In de vlagen? Onmogelijk!