Stevige zuiden wind op Brouwersdam
Wind was zuid voorspeld, niet de beste richting voor de Blokkendam omdat hij dan gedeeltelijk over land en de Brouwersdam komt.
Ik moest in de middag nog werken, dus vroeg op de dam en als eerste het water op.
Wind zou voldoende moeten zijn voor de 4.7, dus mooi moment om de Ultimate Wave 94 te testen.

Ultimate Wave 94 met Banzai 4.7 en MFC 21/11cm
Begonnen met een redelijk grote center vin. Mastvoet iets meer naar voren. Kon redelijk goed hoogte lopen door over mijn voorste voet te varen.
Laag water en ook nog zuiden wind, dus het water was nog erg vlak, nauwelijks golfjes te vinden. De enkele die ik vond maakte het wel stuk leuker. Voelde nog al saai met de UW. Eenmaal op een golf had het board veel grip, draait kort. Moet nog wel wennen/oefenen met hoeveel druk welke bocht tot gevolg heeft. Wind nam snel toe, waardoor ik snel meer trim in de 4.7 moest zetten. Zoveel dat zeil echt te groot werd.

Ultimate Wave 94 met Banzai 4.7 en MFC 18/11cm
Eigenlijk had ik gelijk moeten gaan omtuigen, maar wilde toch nog even kort een kleinere vin onder de UW proberen.
Kleinere center vin, ging makkelijk, kon makkelijk halve wind varen en hoogte lopen, maar zeil was eigenlijk echt veel te groot. Wind duwde tegen de andere kant van het zeil: overpowered.

Freestyle Wave 84 met Banzai 3.7 en MFC 19/ Makani 10cm
Normaal pak ik de 3.7 alleen met de AHD, maar de FSW 84 lag al op het strand, dus wilde ik die eerst proberen voordat ik de AHD ging halen.
3.7 werkte erg goed, wind was niet extreem, dus 3.7 ook niet op maximum trim. Omdat het niet zo extreem was ging het met de FSW 84 echt goed. Ook de golven waar niet al te hoog en chaotisch, dat hielp ook wel. Beetje onshore golfrijden, down-the-line was niet echt mogelijk, golven waren te kort op elkaar en vaak niet lang genoeg.
Ook springen viel tegen, weinig echt stijle golven te vinden.

Met Zuid wind naar buiten tegen de golven in is tegen stijle golven in varen. Helaas waren de golven laag, stijl en kort achter elkaar, dus lastig om board goed tegen aan te krijgen om te springen. Daar in tegen waren er terug naar binnen leuke golven om te golfrijden.
Leuke ochtend.

Blokkendam

Aanwezig: Jurjen

10:00 1 uur Wind: Z
Board: JP Ultimate Wave 94 - MFC TF 21cm/MFC TF 2x11cm
Zeil: Goya Banzai Pro 4.7 - Goya Eightyfive Pro 400 - AL360 E3 Carbon 160-220
  In het begin goed te doen, maar wind nam snel toe en al snel was de 4.7 eigenlijk te groot. Voor het eerst lekker gevaren met de Ultimate Wave 94. Board wil draaie en golfrijden. Springen ging met links voor ook niet slecht, maar de FSW is duidelijk beter. Eenmaal op een golf draait hij kort en strak. Zoals altijd veel back-side wave riding. Maar ook een paar keer front side geprobeerd. Dat wilde niet echt lukken, maar dat lag denk ik ook wel aan de golven zelf.
11:30 0.25 uur Wind: Z
Board: JP Ultimate Wave 94 - MFC TF RTM 18cm/MFC TF 2x11cm
Zeil: Goya Banzai Pro 4.7 - Goya Eightyfive Pro 400 - AL360 E3 Carbon 160-220
  Eigenlijk was de 4.7 al te groot toen ik met de 21cm center vin stopte. Dus met de 18cm center vin er onder was de 4.7 nog steeds te groot. Maar de 18cm werkte wel, was niet te klein. Helaas was de 4.7 echt veel te groot, ik had soms druk aan de verkeerde kant van het zeil.
12:00 1.5 uur Wind: Z
Board: JP Freestyle Wave 84 Pro - MFC TF RTM 19cm/Makani Walu 2x10cm
Zeil: Goya Banzai X Pro 3.7 - Goya Ninety Pro 370 - AL360 E3 Carbon 140-200
  Eerste keer met de MFC 19cm gevaren. Water niet extreem chaotisch, dus met de FSW 84 was het nog best goed te doen in combinatie met de 3.7. 3.7 stond ook niet helemaal op max. getrimd, alleen in sommige harde vlagen was het pittig, maar vaak was de 3.7 gewoon lekker gepowerd. Weinig golven om te springen, wel golven om te golfrijden. De MFC 19cm samen met de Makani 10cm heeft bergen grip, nooit spinouts, je voelt echt de grip in de golven: heerlijk.